YSK Başkanı'ndan 'Erdoğan 3. kez aday olabilir mi?' sorusuna cevap: Kanaatim oluştu

YSK Başkanı'ndan 'Erdoğan 3. kez aday olabilir mi?' sorusuna cevap: Kanaatim oluştu
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı ile ilgili konuştu. Akkaya, konuyla ilgili kanaatinin oluştuğunu söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde tekrar Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı hususunda bir çalışma yaptırdığını söyleyip, "Bu konuyu anayasa hukukçusu olan, güvendiğim bir arkadaşımla istişare ettim. Araştırdık. Bir kanaatim var. Görüşüm oluştu" ifadelerini kullandı.

YSK Başkanı Akkaya'ya, AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3. defa aday olup olamayacağı konusu soruldu. DW Türkçe'den Alican Uludağ'a açıklamalar yapan Akkaya, bu hususta yorum yapmaktan kaçınarak, "Şu anda mevcut Sayın Cumhurbaşkanı aday olduğunu söylüyor. Ancak adaylık konusunun bizim önümüze gelme ihtimali var. Benim görev sürem 24 Ocak'ta doluyor. Ancak yerimize gelecek adaylar seçilemezse bizim görevimiz devam eder. Bu nedenle önümüze gelebilecek bir konuda hukuki değerlendirme yapamam. Somut bir şey söylemem mümkün değil. İhsas-ı rey olur" ifadelerini kullandı.

"RESMİ OLARAK BİRŞEY GELMEDİ"

YSK’nın önüne resmi olarak şimdilik bu tartışmanın gelmediğini, bu sebeple kurumsal olarak bir çalışma yapılmadığını söyleyen YSK Başkanı Akkaya, bu meseleyi soran partilere de görüş söylemediklerini aktardı.

Akkaya, "Ancak ben kendime göre bir çalışma yaptırdım. Kurul üyeleriyle paylaşmadım. Konu YSK önüne gelir gelmez, bakacağız. Belki aday olmaz, belki başka bir şey olur… Cumhurbaşkanı, resmen adaylığa başvurmadan bu konuyu değerlendiremiyoruz" açıklamasını yaptı.

Akkaya, "Peki, Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili bir kanaatiniz oluştu mu?" yönündeki soruya ise "Bir kanaatim var. Bu konuyu anayasa hukukçusu olan, güvendiğim bir arkadaşımla istişare ettim. Araştırdık. Görüşüm oluştu. Bununla ilgili sürekli yazılanları okuduk" cevabını verdi. Fakat Akkaya, görüşünün ne olduğunu belirtmedi.