Japon Deprem Uzmanı Türkiye’deki 2 İlçedeki Riske Dikkat Çekti

Japon Deprem Uzmanı Türkiye’deki 2 İlçedeki Riske Dikkat Çekti
Büyük İstanbul depremi beklenirken Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den yeni uyarı geldi. İşte dikkat çekilen o 2 ilçe…

Türkiye’de bugüne kadar sayısız yıkıcı deprem meydana geldi. Binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği depreme karşı önlem alınmaya çalışılsa da İstanbul gibi yoğunluğun yüksek olduğu yerler büyük risk içeriyor. Türkiye’deki depremlere yönelik yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Yoshinori Moriwaki yaptığı yeni değerlendirmelerde İstanbul’dan ziyade deniz yolu ile bu şehre komşu olan iki ilçedeki riskleri öne çıkardı.

Marmara’daki Riskli Bölgeleri Duyurdu

Açıklamasında Marmara bölgesinde özellikle İstanbul sahil şeridinin riskli olduğunu belirten Yoshinori Moriwaki, Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Maltepe, Tuzla, Pendik, Kartal gibi bölgelerin İstanbul’daki en riskli alanlar olduğunu söyledi.

Bu 2 İlçeye Dikkat!

Açıklamalarının ardından riskli gördüğü iki ilçeyi açıklayan Yoshinori Moriwaki, Balıkesir’in Bandırma ilçesinin ve Bursa’nın Gemlik ilçesinin en büyük riskli bölgeler arasında yer aldığını söyledi. Uzmana göre bu bölgelerde yaşanacak depremlerde tahmini şiddetler 6.5 ile 7 arasında.