Arka Sokaklar’da Şevket Çoruh’tan Sonra Eski Bir İsim Daha!

Arka Sokaklar’da Şevket Çoruh’tan Sonra Eski Bir İsim Daha!
Arka Sokaklar dizisinin sevilen kadrosunda diziden ayrılan isimler bir bir dönüyor. İşte Şevket Çoruh sonrasında diziye dahil olan o isim...

Uzun yıllardır Türk televizyonlarının vazgeçilmezi haline gelen Arka Sokaklar, yeni sezonunda çok daha iddialı. Bu sezonun en büyük sürprizi ise eski isimler ile anlaşma sağlanması oldu. 17 sezon boyunca dizide rol alan Şevket Çoruh’un diziye dahil olmasının hemen ardından bir bomba gelişme daha paylaşıldı. Açıklamalara göre Oya Okar da kadroya dahil oldu. Diziye yeni bir soluk getirecek olan Okar, dizinin sevilen isimlerinden birisi olmuştu. 17. sezon sonunda ise Oya Okar diziye veda etmişti. Şevket Çoruh ile aynı dönemlerde diziden ayrılan ünlü oyuncu, aynı şekilde geri dönmüş oldu.

arka-sokaklar-oya-okar.jpg

Resmi Açıklama Geldi

Yapım şirketinin yaptığı açıklamada Oya Okar’ın gelişiyle ilgili ''Bu dizi geçen haftalarda kaybettiğimiz Türker İnanoğlu'nun bir mirasıdır. Mirası bitirmek yerine yaşatmayı tercih ettik. Sezon sonuna doğru dizide birçok vedalar oldu. Ama unutmayalım ki, gitmeler gelişin habercisidir. Geçen hafta yaptığımız yeni görüşmelerde sevgili Şevket Çoruh ve Oya Okar'dan olumlu dönüşler aldık. Bir aksilik olmazsa, resmi imzadan sonra onlarla devam etmek en büyük isteğimizdir...'' denildi.

Oya Okar Kimdir?

Oya Okar, tiyatro ve dizi dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş bir isim. Sahnelediği oyunlar ve rol aldığı projelerle tanınan Okar, Arka Sokaklar’ın tecrübeli kadrosuna katılarak dizide yeninden maceraya atılacak.

Oya Okar, 1986 yılında İstanbul'da doğmuştur. Annesi tıp profesörüdür. Babasının adı Ahmet Okar'dır. Bir abisi vardır. Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü mezunudur, oyuncu olmasaydı müzisyen olacaktı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde hem lisans hem de yüksek lisans eğitimi aldı.

2005 yılında "Şöhret" dizisinde ablasını canlandıran Ahu Türkpençe'yi kıskanan, lüks ve ün takıntısı olan "Gülçin" isimli genç kızı oynadı.

2007 yılında çekilen "Doktorlar" dizisinde Gülümsün karakterini canlandırdı. 2008 yılında "Düğün Şarkıcısı" dizisinde Erkan Can, Hatice Aslan gibi usta isimlerle birlikte oynadı.

2011 yılında TRT 1'de oynayan, Bosna savaşını anlatan "Mavi Kelebekler" dizisinde Burak Hakkı ile oynadı.

Oya Okar'ın da oynadığı, 14 Ocak 2014 tarihinde Kanal D Ekranlarında gösterime giren "Zeytin Tepesi" dizisinde başrol oyuncusu olarak Aslıhan Gürbüz oynuyor. Diğer rollerde Tayanç Ayaydın, Atilla Saral, Zerrin Sümer, Haldun Boysan, Salih Bademci, Ayça Varlıer, Hakan Karahan gibi sanatçılar var. Zeytin tepesi'nin yapımcılığını MF Yapım Faruk Bayhan ve Faruk Aksoy üstlendi.