Kasko Fiyatları Dip Yaptı! İşte Güncel Fiyatlar

Kasko Fiyatları Dip Yaptı! İşte Güncel Fiyatlar
Rekabetin artması sonrasında kasko fiyatlarında büyük düşüş yaşandı. Uzmanlar ise Temmuz sonrasındaki artışlara dikkat çekti. İşte detaylar.

Yüzde 280 oranlarında artış gösteren kasko fiyatları, son dönemlerin en düşük fiyatları teklif ediliyor. İbrenin tersine döndüğü sektörde en düşük kasko fiyatları 10 bin 200 TL seviyelerine kadar geriledi. Araç fiyatlarındaki yükseliş, artan enflasyon ve döviz kuru nedeniyle 2022 tarihinden itibaren yukarı yönlü hareketine devam eden kasko fiyatlarında şu anda en cazip dönemlerden birisi yaşanıyor.

5 Bin TL’den 20 Bin TL’ye Çıkmıştı

2022 yılında 5 bin TL seviyelerinde olan kasko fiyatları, kısa sürede 200 bin TL seviyelerine ulaşmıştı. 20 bin TL’ye kadar artan kasko fiyatları, yüksek model araçlarda 70 bin TL seviyelerine çıkmıştı. Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar erteleme kararı alınırken son dönemlerde poliçe fiyatlarında 10 bin TL’ye gerileme görüldü. İkinci el otoda fiyatların düşününün etkisiyle kaskonun da ateşi söndü.

kasko-fiyatlari.jpg

2024 Kasko Fiyatları Ortalama 11 bin 700 TL

Sektör temsilcileri tarafından yapılan değerlendirmelerde 2024 itibariyle kasko fiyatlarında ortalama fiyat 11 bin 700 TL’ye geriledi. Sadece otomobillerin dahil edildiği kasko fiyatlarındaki ortalama ise 10 bin 200 TL. Kaskolara ilgilenen çok fazla olmaması ve sigorta şirketlerinin yüzde 319’luk kar oranları ile 2023 yılını kapatması fiyatlarda da değişiklik yapılmasını sağaldı. Sigorta şirketleri açısından kaskodaki karlılık da düşmeye başladı. Uzmanlara göre Temmuz sonrasında fiyatlar yeniden artacak.