Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Emeklilik Sistemi Değişiyor

Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Emeklilik Sistemi Değişiyor
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklandı.

Kamu tasarruf paketinde dikkat çeken detaylardan biri emeklilik sistemi oldu. Bakan Şimşek, emeklilik ve personel alımını sistemli hale getireceklerini fade etti.

Bakan Şimşek, kamuda tasarruf dönemi kapsamında 3 sene boyunca sürecek maddeleri duyurdu. Kamu hizmetinde, yeni araç alımına dek her durumda gerçekleştirecek düzenlemede en dikkat çeken başlık personel alımı oldu. Personel alımının azaltılacağını açıklayan Bakan Şimşek, bununla birlikte kamudaki emeklilik sisteminin değişeceğini vurguladı.

Bakan Şimşek, 3 sene boyunca personel alımını emeklilik sistemine bağladı ve “Kamuda yeni personel istihdamı 3 yıl boyunca emekli olanlar kadar olacak. Toplam açıktan atama izin sayıları Bütçe kanununda belirlenecek. Hizmet içi eğitim ve toplantılar kamu tesislerinde yapılacak. Kamuda çalışanlar için yönetim kurulu ücretlerine tavan sınır getirilecek, aşan kısmı bütçeye gelir olarak kaydedilecek” şeklinde konuştu.