Nisan Ayındaki İkinci El İlanlarının Durumu Değerlendirildi

Nisan Ayındaki İkinci El İlanlarının Durumu Değerlendirildi
Nisan ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizi, arabam.com tarafından yayımlandı.

arabam.com tarafından yapılan açıklamada, nisan ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 0,50 puanlık artış görüldüğü ifade edildi. İlan fiyatları bazında yapılan analizlerde ikinci el araçların ortalama fiyatının 682 bin 576 lira olduğu, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı yüzde 1 puanlık artış gösterdiği belirtildi.

Nisanda da ilanlarda en çok görülen markalar da açıklandı. Sırasıyla Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda oldu. Model bazında ise nisanda da en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Megane, Astra, Egea, Corolla, Focus, Polo ve Civic oldu. Bu modelleri de Passat ve Corsa izledi. 50 bin kilometreye kadar olan araçların ilan oranı da arttı.

İkinci el arazi/SUV/pick-up ilanlarının oransal olarak değerlendirmesi de dikkat çekildi. Nisan ayında Nissan Qashqai zirvedeki yerini korudu. Qashqai modelini sırasıyla Dacia Duster, Volkswagen Tiguan, Fiat Egea Cross, Kia Sportage, Peugeot 3008, Hyundai Tucson, Peugeot 2008, Honda CR-V ve Chevrolet Captiva takip etti.

Otomatik Vitesli Araçların Oranı Arttı

Nisanda arabam.com'da 5 yaşına kadar olan araçların ilan oranı yüzde 1'lik artışla tüm ilanlar içerisinde yüzde 19 ile bulundu. 6-9 yaş ve 10-15 yaş arası araçlarda ise yüzde 1'lik azalma görüldü. İlanlardaki otomatik vitesli araçların da oranı yüzde 1 arttı.

Nisan ayındaki ilanlarda 1 milyon lira üzerindeki araçların oranı yüzde 1 arttı. İlanlardaki 500 bin lira ve altı araçlar ile 600 bin 1-700 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı. 500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 46, 600 bin 1-700 bin lira aralığındaki araçların oranı ise yüzde 10 olarak gerçekleşti.

500 bin 1-600 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 12, 700 bin 1-800 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 800 bin 1-1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 10 şeklinde kaydedildi.