Son Dakika: Asgari Ücret Zammı 2024’te Olmayacak!

Son Dakika: Asgari Ücret Zammı 2024’te Olmayacak!
Türkiye’de asgari ücret zammı 2024 içerisinde yapılması beklense de beklentilerin gerçekleşmeyeceği görüldü. Resmi açıklama, son dakika olarak duyuruldu.

Türkiye’de artan enflasyon nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar, asgari ücret zammının yapılmasını bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda Temmuz ayı içerisinde yapılan artış ile destek sağlanırken asgari ücret zammı 2024 Temmuz ayında yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Konuyla ilgili son dakika açıklaması yapan Bakan Işıkhan ise zam tartışmalarına son noktayı koydu.

Başkan Işıkhan Açıkladı: Temmuzda Asgari Ücrete Zam Gelecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı bir televizyon programında asgari ücret zammı ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. “Asgari ücret 2024 ikinci zam var mı?” şeklinde sorulan soruya yanıt veren Bakan Işıkhan hedefin kalıcı istikrar olduğunu belirterek "Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak diri tutanlar art niyetli. Asgari ücretin ne olduğu, nasıl belirlendiği belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını masa üzerinde bir araya getirerek belirlenmesinde rol alan kurumuz. Temmuzda artış yapılmayacak. Bu belli şartlar altında gerçekleşti" dedi.

asgar.jpg

Asgari Ücreti Zammı Ne Kadar Olacak?

İkinci asgari ücret zammı ne zaman sorularının yanıtlarını arayan vatandaşlar için Bakan Işıkhan’ın açıklamaları yeni bir zammın olmayacağını ortaya koydu. Bu karar sonrasında ise gözler 2024 Aralık ayına çevrildi. 2025 Ocak ayı itibariyle geçerli olacak yeni asgari ücretin belirleneceği bu dönemde asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak ediliyor.

2024 yılının Ocak ayında asgari ücrete yüzde 49 zam yapılmıştı. Yapılan bu zam sonrasında ise 11 bin 402 lira olan asgari ücret, 17 bin 2 liraya yükseltilmişti. 2025 yılında da benzer bir oranda artış yapılması halinde ise asgari ücret zammı 8 bin 330 TL olacak. Artış sonrasında 2025 asgari ücret ise 25 bin 332 TL olacak. Ancak bu kadar yüksek bir zammın yapılması beklenmiyor. Uzmanların tahminleri ise 20 bin TL ile 24 bin TL arasında.