100, 200 TL Yetmeyince Başkan Karahan’dan 500 ve 1000 TL'lik Banknot Açıklaması

100, 200 TL Yetmeyince Başkan Karahan’dan 500 ve 1000 TL'lik Banknot Açıklaması
Türkiye’de artan enflasyon nedeniyle en yüksek banknot 200 TL yetersiz geliyordu. Başkan Karahan ise 500 ve 1000 TL’lik banknotlarla ilgili açıklama geldi.

Türkiye’de uzun zamandan beri beklenti haline gelen yeni 500 TL ve 1000 TL’lik banknotlarla ilgili yeni adım atılacak. Piyasadaki yüksek beklentiler karşısında Merkez Bankası’ndan ilk kez ılımlı bir açıklama geldi. Bugün enflasyon beklentileriyle ilgili yeni basın açıklaması yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karaman, yeni banknotlarla ilgili gelen sorulara yanıt verdi.

500 ve 1000 TL’lik Banknotlar Basılabilir

Piyasanın takip edileceğini söyleyen Başkan Karahan "Analizler sonucunda ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız" diyerek bu konuda bir ilki gerçekleştirdi. Bugüne kadarki süreçte iddialar ve talepleri kesin bir dil ile karşılayan yönetim, bundan sonraki süreçte hazırlıklara başlayacak.

500-ve-1000-tllik-banknotlar.jpg

Başkan Karahan bu konuyla ilgili açıklama yaparak "Paranın kendisi ortada yokken bununla uyumlu makinası nasıl oluyor bilmiyorum. Üst banknota ihtiyaç olup olmadığı birçok faktöre bağlı. Teknik değerlendirmelere göre karar veriyoruz. Tedavüldeki kupür kompozisyonunun değişimlerini de dikkate alıyoruz. Analizler sonucunda ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız. " dedi.