Fenerbahçe Nasıl Şampiyon Olur?

Fenerbahçe Nasıl Şampiyon Olur?
Fenerbahçe’de puan kayıpları sürerken şampiyonluk ihtimali de düşüyor. Peki Fenerbahçe nasıl şampiyon olur, 6 puan fark nasıl kapatılır?

Süper Lig'de 35. hafta maçlarının sonucunda Fenerbahçe, zirvedeki Galatasaray ile olan puan farkını kapatamadı. Konyaspor ile berabere kalan Fenerbahçe, 2 puanı bıraktı. Galatasaray ise kendi evinde Sivasspor’u kolay bir şekilde geçerek 3 puan aldı. maçlar öncesinde iki takım arasındaki 4 puan farkı, alınan sonuçlar sonrasında 6 puana çıktı. Kalan son 3 haftada 3 kritik maça çıkacak Fenerbahçe ve Galatasaray’ın alabileceği 9 puan bulunuyor. 3 ihtimalli maçlara çıkacak iki takımın kendi arasında da derbi oynayacak olması ligdeki şampiyonluk yarışını çok daha kritik hale getiriyor.

Taraftarların büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı Fenerbahçe cephesinde kalan 3 haftadan alınacak 9 puan ve Galatasaray’ın 2 maçtan mağlubiyet ile ayrılması en iyi şampiyonluk ihtimali olarak öne çıkıyor.

Fenerbahçe Nasıl Şampiyon Olur?

Fenerbahçe için ilk ihtimalde, 3 maçın tamamından galibiyet ile ayrılması gerekiyor. Galatasaray derbisinden de 3 puan almak zorunda olan Fenerbahçe, 3 maçı kazandıktan sonra Galatasaray’ın Karagümrük ya da Konyaspor karşılaşmalarından birinde daha kaybetmesini ya da ikisinde de berabere kalmasını bekleyecek.

Diğer bir ihtimalde ise Fenerbahçe’nin 2 galibiyet (derbi maçı dahil), 1 mağlubiyet alması, Galatasaray'ın 2 mağlubiyet alması gerekiyor.

fenerbahce-nasil-sampiyon-olur.jpgBir diğer ihtimal ise Fenerbahçe'nin 2 galibiyet, 1 beraberlik alması, Galatasaray'ın ise 2 mağlubiyet, 1 beraberlik alması.

Galatasaray Kalan Maçları

  • Karagümrük (d)
  • Fenerbahçe
  • Konyaspor (d)

Fenerbahçe Kalan Maçları

  • Kayserispor
  • Galatasaray (d)
  • İstanbulspor

İlgili Haberler