Borussia Dortmund Sarı Duvar Ne Demek?

Borussia Dortmund Sarı Duvar Ne Demek?
Borussia Dortmund PSG maçı sonrasında gündemde en çok merak edilen Sarı Duvar tanımlaması oldu. Sarı Duvar ne demek? İşte merak edilenler…

Dünyanın önde gelen kulüplerinden birisi olan Borussia Dortmund, son dönemlerdeki çıkışını sürdürüyor. Özellikle kendi evinde oynadığı maçlardaki taraftar desteği ile ön plana çıkan Borussia Dortmund’un Yellow Wall olarak adlandırılan Sarı Duvar’ı da dünya genelinde benzersiz durumda. Misafir takımların tünelden çıktığı gibi karşılarında gördüğü bu sarı duvar, rakiplerin de çekinmesine yol açıyor.

Sarı Duvar Nedir?

Sarı Duvar, Sudtribune olarak adlandırılan bölümü ifade ediyor. Normalde Güney Tribünü olarak adlandırılan bölge, koltukların sarıya boyanması ve herkesin takımın sarı formasını giyerek gelmesiyle maçlarda adeta sarıya bürünüyor. Bu nedenle B. Dortmund maçlarında Sarı Duvar da maçlar kadar ilgi görüyor.

borussia-dortmund-sari-duvar.jpg

Bu tribün için dünyanın en iyi spor hocalarından olan Jurgen Klopp’un tanımı hala hafızalarda. "İki metre yüksekliğindeki bu karanlık tünelden dışarı çıktığınızda yeniden doğmuş gibi hissedersiniz. Sahaya adımınızı attığınızda, o karanlık tünelden aydınlığa çıktığınızda yer yerinden oynar. Solunuza baktığınızda ise sanki tamamen çılgına dönmüş 150.000 insan görürsünüz." Çoğu oyuncunun da çekindiği bu sarı duvar, hakem düdüğünün dahi duyulmasını zorlaştırıyor. Sarı Duvar isminin kökeni 2005’lere kadar dayanıyor ve bu yıllardan beri kullanılıyor.

Sarı Duvar Kapasitesi 25 Bin

Dortmund şehrindeki Signal Iduna Park Stadı'nın kapasitesi 81 bin. Sadece Sarı Duvar olarak adlandırılan tribünler ise 25 bin kişi kapasitesine sahip. 25 bin kişinin tek ağızdan söylediği sloganlar, kurduğu baskı, takımın kendi evindeki maçlarında daha üstün bir performans sergilemesini sağlıyor.