Diyanet'ten online zekat hamlesi: Kolaylıkla bağış yapabilirsiniz

Diyanet'ten online zekat hamlesi: Kolaylıkla bağış yapabilirsiniz
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatandaşlarının zekat miktarlarını hesaplayabilecekleri bir modül geliştirdiklerini ve online olarak zekatlarını bağışlayabileceklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda yapılan ‘Zekat Tanıtım Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Zekatın ihtiyaç sahibinin, zenginin malındaki hakkı olduğuna dikkat çeken Erbaş, “Dolayısıyla zekatı vermemek kul hakkını ihlal etmektir, haram yemektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) 2020 senesinde 59 milyon lira olan zekat bağışının, 2021’de 112 milyon liraya çıktığını hatırlatan Ali Erbaş, şunları söyledi:

"ZEKAT İBADETİNİ KOLAYLAŞTIRMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ"

“Büyük bir memnuniyetle karşıladığımız bu teveccühün, aynı zamanda sorumluluğumuzu daha da artırdığının biliyoruz. Bu noktada toplumumuzda hem farkındalık oluşturup zekat bilincini daha da geliştirmenin hem de zekat ibadetinin ifasını kolaylaştırmanın ve yaygınlaştırmanın gayreti içerisindeyiz.

Bu kapsamda, vatandaşlarımızın hangi cinsten malı varsa kolaylıkla hesaplayıp, zekat ibadetini yerine getirebilmeleri için zekat hesaplama modülü geliştirdik. Vatandaşlarımız, zekathesapla.tdv.org web sayfasına girerek, ‘Nakit ve Gayrimenkul’, ‘Zirai Mahsul’ gibi başlıklarda mal varlıklarındaki zekat miktarlarını hesaplayabilirler. Hesapladıkları zekatlarını hemen alt kısımda bulunan ‘Zekatınızı bağışlayın’ butonuna tıklayarak ‘bagis.tdv.org’ sayfamızdan bağışlarını gerçekleştirebilirler. Uygulamanın mobil versiyonu da mevcut. Vatandaşlarımız İOS ve Android uygulamalardan TDV zekat hesaplama modülünü telefonlarına indirerek de zekatlarını hesaplayıp bağışta bulunabilirler.”