Bakan Müjdeyi Duyurdu! Marmaray, İZBAN, Metro Hattı Ücretsiz Olacak

Bakan Müjdeyi Duyurdu! Marmaray, İZBAN, Metro Hattı Ücretsiz Olacak
Bakan Uraloğlu, Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ücretsiz olacağını açıkladı.

29 Nisan tarihli Resmi Gazete’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Bakanlığa bağlı Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olacak.

Konuya ilişkin bilgilendirme Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapıldı.

Ülkemizin en önemli ulaşım modlarından birisinin demiryolları olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin geleceği olan gençlerin çok önemli bir bölümünün trenlerle seyahat etmeyi tercih ettiği söyledi.

Tren Biletlerinde İndirim!

Yüksek Hızlı Tren’le yolculuk yapanların yüzde 19.8’ini gençlerin oluşturduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, “TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerimizde gençlerimize yüzde 15 oranında indirim ve çeşitli oranlarda indirimli abonman seçenekleri sunuyoruz. Gençlerimiz, Yüksek Hızlı Trenlerimizin yanı sıra turistik trenlerimize de büyük ilgi gösteriyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demiryolu sevgisiyle büyümesi çok önemli.” şeklinde konuştu.