Akşener'den Erdoğan'a sert çıkış: "Bu krizin sebebi sensin"

Akşener'den Erdoğan'a sert çıkış: "Bu krizin sebebi sensin"
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" uygulamasını eleştirdi. Akşener, "İkide bir dış güçler deyip meseleden sıyrılmaya çalışma. Bu dış güçler her zaman vardı, bu krizin sebebi bizzat sensin" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'dövize endeksli mevduat' uygulamasını eleştirdi. Akşener, "Hiçbir hesabı tutmayan büyük ekonomistimiz son olarak akıl dolu bir hamle ile dolara çevrilebilir mevduat kavramını 50 yıl sonra tekrar hayatımıza soktu. Büyük Türkiye, büyük güç, hedef 1973! 2023 hedefleri gitti yerine 1973 çözümleri geldi" diye konuştu.

" DÖVİZ LOBİLERİNİN EKMEĞİNE NİYE YAĞ SÜRDÜN?"

İyi Parti lideri Akşener, yeni uygulamayla TL mevduat hesaplarının getirisinin döviz getirisi altında olması halinde aradaki farkın yurtdaşa ödenecek olmasına yönelik Erdoğan'a, "Gitti TL'yi dolara bağladı, 'benim itibarım yok, Amerika'yı kendime kefil tutuyorum' dedi. Çocuk mu kandırıyorsun? Madem kur farkını, gizli faizi ödeyecektin; faizle bu kadar oynayıp döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün? Sanayicimizden esnafımıza bu çileyi neden yaşattın?" diye soru yöneltti.

"DIŞ GÜÇLER DEYİP MESELEDEN SIYRILMAYA ÇALIŞMA"

Öte yandan iktidarın 'dış güçler' söylemini de sert bir dille eleştiren Meral Akşener, "İkide bir dış güçler deyip meseleden sıyrılmaya çalışma. Bu dış güçler her zaman vardı, bu krizin sebebi bizzat sensin" ifadelerini kullandı.