7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM 10 İLİ VURDU... FATİH DÖNMEZ: “EN BÜYÜK HASARLARIMIZDAN BİRİSİ DE MERKEZ ÜSSÜNE YAKIN TÜRKOĞLU İLÇESİNDE DOĞALGAZ İLETİM HATTIMIZDA BİR KOPMA MEYDANA GELDİ”

7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM 10 İLİ VURDU... FATİH DÖNMEZ: “EN BÜYÜK HASARLARIMIZDAN BİRİSİ DE MERKEZ ÜSSÜNE YAKIN TÜRKOĞLU İLÇESİNDE DOĞALGAZ İLETİM HATTIMIZDA BİR KOPMA MEYDANA GELDİ”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem üzerine Adana’da açıklama yaptı. Dönmez, “En büyük hasarlarımızdan birisi de merkez üssüne yakın Türkoğlu ilçesinde doğalgaz iletim hattımızda bir kopma meydana ge...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem üzerine Adana’da açıklama yaptı. Dönmez, “En büyük hasarlarımızdan birisi de merkez üssüne yakın Türkoğlu ilçesinde doğalgaz iletim hattımızda bir kopma meydana geldi. Bu hattımız Maraş başta olmak üzere, Gaziantep, Hatay ve Kilis’e doğalgaz taşıyan ana iletim hattımız. An itibariyle bu illerimizde kesintiler yaşanabilir” dedi.

Bugün sabah saat 04.17’de meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,4 büyüklüğündeki deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te de hissedildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Adana’da depreme ilişkin açıklama yaptı. Yanık şunları söyledi:

YANIK: “ADANA’DA TOPLAMDA HALİ HAZIRDA 36 CAN KAYBIMIZ VAR”

“İnşallah bu süreci birlik ve bütünlük içerisinde tam bir dayanışma duygusuyla atlatacağız. Dediğim gibi çok hızlı bütün kurum ve kuruluşlarımız intikal ettiler. Kış şartlarından ve havanın soğuk olmasından dolayı maalesef depremin etkileri biraz daha yoğun hissediliyor. Bütün kuruluşlarımız, kurumlarımız üzerine düşeni eksiksiz bir şekilde yerine getiriyorlar. Adana’mızda biliyorsunuz, 6 bina Çukurova sınırları içerisinde, birbirine yakın binalar 1 tane de Tufanbeyli’de olmak üzere toplam 7 binamız hasarlı. Toplamda hali hazırda 36 can kaybımız var, artmamasını umut ediyoruz ama göçük altında vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar devam ediyor. Hepimize geçmiş olsun diliyorum, milletimize başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum.”

DÖNMEZ: “TÜRKOĞLU İLÇESİNDE DOĞALGAZ İLETİM HATTIMIZ DA BİR KOPMA MEYDANA GELDİ”

Bakan Dönmez ise şöyle konuştu:

“Olay anından itibaren devletin bütün kurumlarıyla başta valilerimiz, AFAD birimlerimiz olmak üzere arama kurtarma faaliyetlerine başladılar. Hali hazırda da devam ediyor. Enerji alt yapımızda da ciddi hasarlar var. Gerek elektrik iletim hatlarında gerekse doğalgaz iletim hatlarında ve dağıtım hatlarında hasarlar var. En büyük hasarlarımızdan birisi de merkez üssüne yakın Türkoğlu ilçesinde doğalgaz iletim hattımız da bir kopma meydana geldi. Bu hattımız Maraş başta olmak üzere, Gaziantep, Hatay ve Kilis’e doğalgaz taşıyan ana iletim hattımız. An itibariyle bu illerimizde kesintiler yaşanabilir. Ekiplerimiz de olaya müdahil ediyorlar bir an önce hattı onarmak için. Enerji nakil hatlarında da yaklaşık 30 trafo merkezinde de hasar söz konusu. Bunların bir kısmı hızlıca onarılacak şekilde düşük hasarlar ama bir kısımda hasarlı yerlerimiz de var. Mobil santrallerimizi bölgeye sevk ettik. Özellikle hastane, aşevi, fırın gibi tesislerde doğalgaz ve enerjiyi gerek CNG taşıma yöntemi ile gerekse mobil jeneratörlerle sağlamaya çalışacağız. Sayın Bakanımız Adana’da ben de birazdan Kilis’e intikal edeceğim. Tekrar milletimize geçmiş olsun. Ölen vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”