Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Kontenjanları Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Kontenjanları Belli Oldu
Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı duyurusu yaptı. Resmi Gazete’de yer alan alım kararı ile birlikte gözler Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı kılavuzuna çevrildi.

Türkiye’de kamuda tasarrufa gidilmesi ile birlikte alımlar büyük oranda durdurulmuştu. Hazine ve Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada Sağlık haricindeki bölümlerde sadece emekli olan kişiler kadar alım yapılacağı ve bunun dışında ek kadro tahsisinin olmayacağını söylemişti. Bu açıklamalar sonrasında en çok alımın sağlık alanında olacağı da kesinlik kazanmıştı. Bugün yapılan son dakika açıklaması ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde 36 bin personel alımı yapılacağı belirtildi. Sözleşmeli bir şekilde yapılacak bu alımlarda kontenjanlar belli oldu.

İşte Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Kontenjanları

Resmi açıklamaya göre 36 bin personel kontenjanında en büyük alımlar uzman tabip ve tabip bölümlerinde gerçekleştirilecek. Dağılım ise şöyle;

  • 1 diyetisyen
  • 9 ebe
  • 2 hemşire
  • 25sağlık memuru
  • 1 sağlık teknikeri
  • 3 bin 498 tabip
  • 32 bin 464 uzman tabip

saglik-bakanligi-36-bin-personel-alimi-kontenjanlari.jpg

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Başvuru Kılavuzu Yayınlandı Mı?

Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli sağlık personel alımı başvuru kılavuzu henüz yayınlanmadı. Kılavuz yayınlandığında haberimizi güncelleyeceğiz.

2024 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Ne Zaman?

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru tarihi henüz açıklanmadı. Başvuru kılavuzunun paylaşılmasıyla birlikte başvuru tarihi belli olacak. Kılavuzda başvuru tarihleri ile birlikte tüm detaylara yer verilecek ve sözleşmeli olarak çalışmak isteyen vatandaşlar da bu şartlar dahilinde işlemlerini gerçekleştirebilecek.

2024 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım Şartları

2024 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel alım şartları henüz açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz dönemlerde yapılan alımlardaki şartların aynı şekilde korunması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ön lisans, ortaöğretim, lisans mezunlarının başvuruları kabul edilmişti. Bu başvurularda ise KPSS puanına göre sıralama yapılarak kontenjanlar tamamlanmıştı.