Gülşen için yeni karar! Ev hapsi kaldırıldı

Gülşen için yeni karar! Ev hapsi kaldırıldı
İmam hatipliler için söylediği sözlerin ortaya çıkmasının ardından cezaevine gönderilen Gülşen 4 günün ardından ev hapsi adli kontrolüyle serbest bırakılmıştı. Gelen son dakika bilgisine göre, Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı.

İmam hatipliler için söylediği sözlerin ortaya çıkmasının ardından cezaevine gönderilen Gülşen 4 günün ardından ev hapsi adli kontrolüyle serbest bırakılmıştı. Gelen son dakika bilgisine göre, Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı. Gülşen hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza verme şartı getirildi.

NE OLMUŞTU?

Nisan ayında İstanbul'da verdiği bir konserde İmam Hatiplilerle ilgili sözlerin ardından cezaevine gönderilen Gülşen hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

3 gün cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsi şartıyla tahliye edilen Gülşen hakkındaki iddianame kabul edildi.

3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Gülşen, 21 Ekim'de hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Ayrıca Gülşen’in ev hapsinin de devam etmesine karar verildi.

ŞİKAYET EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi, "müşteki (şikayetçi)" olarak yer aldı.

Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de bulunuyor.