Kız Kulesi yok oldu iddiaları ortalığı karıştırmıştı! Ahmet Hakan'dan Kız Kulesi yorumu

Kız Kulesi yok oldu iddiaları ortalığı karıştırmıştı! Ahmet Hakan'dan Kız Kulesi yorumu
Dün Kız Kulesi'nin yerinde olmadığı iddialarının sosyal medyada çok konuşulmasının ardından Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, restorasyona alınan ve brandayla çevrilen Kız Kulesi’nin üst kısmının olmaması ve  arka tarafının görünmesinin sosyal medyada endişe yaratmasının ardından bu sabah yazdığı köşe yazısında söz konusu konuya değindi.

Hakan, yazsında şunları söyledi:

"Bir akşam vakti, sosyal medya adı verilen çöplükte... Birkaç fotoğraf eşliğinde... 'Kız Kulesi kayboldu? Kız Kulesi nerede? Nereye gitti bu Kız Kulesi' falan diye bir mavra başladı. Kısa sürede bu mavra, bir delirmeye dönüştü. En ciddi kişiler bile bu delirmeden kurtaramadılar kendilerini.

İşi bilenler, 'Durun yahu! Bu iş, öyle sandığınız gibi bir iş değil' dediler. Teknik kelimelerle delirmenin önüne geçmeye çalıştılar. 'Rekonstrüksiyon' dediler. 'Restitüsyon' dediler. 'Konvervasyon' dediler.

Yok. Yok. Nafile. Zerre kadar takan yoktu. Kimse dinlemedi bunları. Dinlemedikleri gibi... 'Durun yahu, bu iş öyle değil' diyenlere... Hemen 'Vay, demek hükümete yanlıyorsun ha' falan diye ağızlarının payları verildi.

Delirme halinden kurtulmak için deliler ırmağından bir tas su içmek dışında bir seçenek kalmamıştı. Bu son delirmenin ardından... Sosyal medyanın... Hakikatle bağını hepten koparmış, hakikat arayışını tümden terk etmiş, hakikatle hiçbir ilgisi kalmamış leş gibi bir çöplük olduğuna bir kez daha inanmış durumdayım."