Gülşen için kritik gün! Gülşen bugün tahliye edilecek mi? Gülşen'in tutukluluğu devam edecek mi?

Gülşen için kritik gün! Gülşen bugün tahliye edilecek mi? Gülşen'in tutukluluğu devam edecek mi?
İmam hatiplilere ilişkin ifadelerinin ardından apar topar tutuklanan Gülşen için bugün kritik. Mahkeme Gülşen'in tutukluluğunu yeniden değerlendirecek. Peki Gülşen bugün tahliye edilecek mi? Gülşen'in tutukluluğu devam edecek mi? Gülşen ne kadar tutuklu kalacak?

Nisan ayında verdiği bir konserde "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerini kullanan Gülşen, bu sözleri söylediği videonun ortaya çıkmasının ardından topa tutulmuştu. Tepkilerin ardından ünlü popçu için soruşturma başlatıldı.

ŞAKALAŞMA SONUCU ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gündem olan sözler sonrasında şarkıcı hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma açılmasına kara verdi. 25 Ağustos'ta polis tarafından evinde gözaltına alınan Gülşen, basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısına kendini savundu. Şarkıcı ifadesinde "Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı imamdır. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur" ifadelerini kullandı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Gülşen bu ifadesi sonrası adli kontrolün yeterli kalmayacağı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şarkıcının avukatı Emek Emre, İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunuldu.

KARAR BUGÜN VERİLECEK

Bugünse Gülşen için karar günü. İtiraz dilekçesini 3 gün içinde değerlendirmek zorunda olan mahkeme, bugün Gülşen'in tutukluluğuna ya devam kararı verecek ya da şarkıcıyı serbest bırakacak.