Taksicilerin gözü doymuyor! 'En az 10 milyon lira olmalı' dedi İmamoğlu'nu suçladı

Taksicilerin gözü doymuyor! 'En az 10 milyon lira olmalı' dedi İmamoğlu'nu suçladı
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakalarının en az 10 milyon lira olmsası gerektiğini söyledi. Aksu, plaka fiyatlarının fahiş derece yükselmemesi nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu 'suçladı'.

Taksici esnafı mevcut piyasa şartlarında plakalarının son senelerde hak ettiği değeri kazanamadığından şikayetçi.

Posta gazetesinden Murat Gülderen'e açıklamalarda bulunan taksicilerin en büyük şikayeti devamlı yükselen maliyetler. Plaka sahipleri plaka fiyatlarının değer yitirmesinden, kira ücretlerinin azlığından şikayetçi. Geride bıraktığımız sene plaka fiyatları 2.4 milyon kadardı. Bu sene plaka borsasında açıklanan tabela fiyatı ise 4-4.3 milyon lira dolaylarında. Fakat bugün 3.5 milyon liraya dahi alıcı bulmanın zor olduğu belirtiliyor.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu her şeyin 5 ile 10 kat zamlandığına dikkat çekerek, “Mevcut plaka değeri çok düşük, gerçek fiyat en az 10 milyon lira olmalı. Biz bunları açık artırma ile düzenlenen ihale ile devletten satın almıştık. O süreçte bizler arsalarımızı, evlerimizi sattık. Şimdi o gayrimenkullerin değeri 20-25 milyon lira ediyor” civarında dedi.

Aksu, taksi plakalarının zamlanmamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) plaka sayısını çoğaltma girişimlerinin etkili olduğunu söyledi.