DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'a soruşturma şoku

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'a soruşturma şoku
Gazeteci Latif Şimşek televizyon programında kendisini darbettiğini öne sürdüğü DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması olduğu iddia edilen kişiden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin osruşturma başlattı.

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında bir televizyon kanalında kavga çıkmıştı. Enginyurt ve kendisiyle kanala kadar gelen ve resmi görevi bulunmadığı ifade edilen şüpheli hakkında Şimşek'e dayak attıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, dün saat 22.00 sularında bir televizyon kanalındaki canlı yayın sırasında konuklardan milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma çıktığı belirtildi.

Çıkan tartışma sonucunda Enginyurt ile kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin Latif Şimşek'i dövdüğü olayla ilgili Şimşek'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı, şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği katdedildi.

Açıklamada, Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği kaydedildi.