Zonguldak Kozlu Müzik Festivali, 'alkol' gerekçesiyle iptal edildi

Zonguldak Kozlu Müzik Festivali, 'alkol' gerekçesiyle iptal edildi
Bir festival iptal haberi daha! Bu kez gerekçe: ‘alkol’ oldu. Zonguldak’ta bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Kozlu Müzik Festivali iptal edildi. CHP Kozlu İlçe Başkanı Ebru Uzun karara tepkisini böyle gösterdi…

Bir festival iptal haberi daha! Bu kez gerekçe: ‘alkol’ oldu. Zonguldak’ta bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Kozlu Müzik Festivali iptal edildi. CHP Kozlu İlçe Başkanı Ebru Uzun karara tepkisini böyle gösterdi… Zonguldak Kozlu ilçesinde bu yıl, 28-31 Temmuz tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenecek olan festivalin iptali tüm ülkede yankı uyandırdı. Zonguldak Kozlu Müzik Festivali, ilçe kaymakamlığı tarafından alkol gerekçesiyle iptal edildi.

KOZLU MÜZİK FESTİVALİ ‘ALKOL’ GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLDİ

CHP Kozlu İlçe Başkanı Ebru Uzun, "Bu kararı tamamen insanların yaşam tarzına müdahale olarak görüyoruz" sözleriyle karara tepki gösterdi.

Müzik festivali bu sene pek çok ünlü sanatçıyı ağırlayacaktı. Emre Aydın, Ogün Sanlısoy, Manga, Pinhani, Niyazi Koyuncu ve İlkay Akkaya o isimler arasındaydı. Kozlu Müzik Festivali, muhafazakar kesimce uygun bulunmayarak iptal edildi.

Kozlu’nun AKP'li belediye başkanı Ali Bektaş, festivalin gerçekleşeceğine dair bir açıklama yapmıştı. Ancak festivalin Instagram sayfasında, festival alanında dinleyicilerin alkol tüketeceğini öngördükleri için etkinliğin iptaline ilişkin yeni bir duyuru geldi.

Kozlu Müzik Festivali Instagram hesabından yapılan duyuruda;

"Değerli katılımcılarımız;

Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz, siz değerli müzikseverlerin yoğun talep gösterdiği Kozlu Müzik festivali etkinliğimizi, festival ruhuna uygun şekilde yapamayacağımız için, ilan ettiğimiz 28-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiremeyeceğimizi üzülerek bildiriyoruz.

Biletlerinizi ister satın almış olduğunuz kanal üzerinden iade edebilir, isterseniz 4-5-6-7 Ağustos’ta Sinop’ta gerçekleştireceğimiz KuzeyFest etkinliğimizde kullanabilirsiniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz."

CHP’DEN TEPKİ GELDİ

CHP Kozlu İlçe Başkanı Ebru Uzun ise iptal kararının ardından, bölgedeki gençlerin uzun süredir beklediği festivali beklediğini söyledi. Biletlerin haftalar öncesinden satılması, Kozlu halkının geçen seneki etkinlikte sorun yaşamadan iyi vakit geçirmesini aktaran Uzun, tepkisini sosyal medya üzerinden belli etti.