Sinan Ateş Cinayetine İlişkin Davada Flaş Gelişme

Sinan Ateş Cinayetine İlişkin Davada Flaş Gelişme
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada flaş bir gelişme yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine yönelik 22 şahıs hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

22 sanık hakkında olaya ilişkin işlem yapıldı ve “tasarlayarak öldürme”, “öldürmeye teşebbüs”, “suça azmettirme” ve “suça yardım etme” suçlarından yargılanma kararı verildi.

İddianameden;

Mahkemenin dava için duruşma günü belirleyeceği ifade edildi.

Başsavcılık, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara Çukurambar'da Sinan Ateş’in silahla katledildiği, yanındaki Selman Bozkurt’un ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı olaya yönelik soruşturmayı tamamlamış ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine 22 şahıs hakkındaki iddianameyi göndermişti.

Olaya yönelik hakkında işlem yapılan toplam 39 şahıstan, yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17’si hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.