Meteoroloji uzmanından kritik sıcaklık uyarısı: Önümüzdeki 4 güne dikkat!

Meteoroloji uzmanından kritik sıcaklık uyarısı: Önümüzdeki 4 güne dikkat!
Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklar başladı. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıkları ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Şen, vatandaşlara önümüzdeki 4 gün için önemli tavsiyelerde bulundu.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklar başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıkları ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Şen, vatandaşlara önümüzdeki 4 gün için önemli tavsiyelerde bulundu.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜNE DİKKAT!

Hava sıcaklıkları kavurmaya başladı! Önümüzdeki günlerde öldürücü sıcaklar geliyor! Peki, hava sıcaklıkları bu hafta nasıl seyredecek? İşte, CNN Türk Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen'den kritik uyarı...

Prof. Dr. Orhan Şen, hava tahminlerini vatandaşlarla paylaştı ve kritik bir noktaya değindi. "Önümüzdeki 4 güne aman dikkat edelim" diyen Şen, bu hafta için vatandaşları uyardı.

İşte, o açıklamalar...

Avrupa'daki sıcak hava dalgası, Türkiye’yi etkisi altına aldı. Beklenenden de uzun sürdü. İstanbul, bugün önümüzdeki 3-4 günün sıcaklık zirvesini yaşıyor.

Sıcak hava dalgası şu anda Edirne’de, Ege bölgesinde, İzmir’de, Muğla’da ve Antalya'da etkili. Antalya'da en sıcak günler 40 derece ölçülüyor. Antalya için bu durum 5 gün kadar sürecek. İzmir ve Muğla da aynı durumda. Ege ve Akdeniz’de sıcak hava dalgası etkisini birkaç gün daha sürdürecek.

İstanbul'da 33 derecelik hava sıcaklığı nemle birlikte 36 dereceyi buluyor. Güneyde ise nem daha düşük olduğundan 40 derecelik sıcaklık, vücudu aynı şekilde etkilemiyor.

Önümüzdeki 4 gün özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde nem yüzde 10'ların altına düşecek. Bu da orman yangınları için çok büyük bir tehlike unsuru. 40 derece sıcaklıkla düşük nem birleşince yangın riski artıyor.

Zaten bu bölgelerde 31 Ağustos'a kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Fakat yine de ormanın yanından geçerken dahi çok dikkat edelim. Sigarayı arabanın içinde söndürelim. Etrafa şişeler atmayalım.