Senegalli aileye metroda saldırı! Sabah yazarı Övüç tepki gösterdi: "İnsanlık dışı tepkiler"

Senegalli aileye metroda saldırı! Sabah yazarı Övüç tepki gösterdi: "İnsanlık dışı tepkiler"
Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Senegalli ailenin bir metroda yaşadığı ırkçı saldırıyı köşesine taşıdı. Övür yazısında, "Çok şey söylemeye gerek yok, son dönemde bazı ırkçı siyasetçilerin de kışkırtmasıyla Türkiye'de bulunan göçmenlere karşı insanlık dışı tepkiler dikkat çekmeye başladı." dedi.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Senagalli bir ailenin İstanbul'da bir metroda küfür ve tepkilere maruz kalan Senagalli aileyi köşesine taşıdı. Övür, "Çok şey söylemeye gerek yok, son dönemde bazı ırkçı siyasetçilerin de kışkırtmasıyla Türkiye'de bulunan göçmenlere karşı insanlık dışı tepkiler dikkat çekmeye başladı." ifadelerini kullanıd.

Övür köşesinde, "Bir süre önce de metroda siyahi bir aileye karşı, çoğumuzu utandıran, midemizi bulandıran insanlık dışı bir saldırı yaşandı. Ama ne oldu biliyor musunuz? Hem halkımız sahip çıktı hem de devlet. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bizzat o siyahi ailenin evine giderek hepimizi o utançtan kurtardı: 'Senegalli Davut tertemiz bir insan... Eşi, kızları Rukiye ve Fatma, metroda uğradıkları ırkçı saldırıya çok üzülmüşler... Biz, Müslümanız. Bizde yabancı düşmanlığı olmaz, olamaz; bunu reddederiz. Siyasete alet edecekler diye boynumuzu eğmedik, eğmeyiz..." diyerek mevcut duruma tepki gösterdi.