Kadir Şeker davasında kritik gün! Tahliye oldu mu?

Kadir Şeker davasında kritik gün! Tahliye oldu mu?
Konya'da kadına şiddet olayına müdahale ettiği sırada cinayete karışan Kadir Şeker bugün yeniden hakim karşısına çıkacak. Kadir Şeker davasında son durum ne? Kadir Şeker tahliye oldu mu?

Konya’da şiddet gören bir kadını kurtarmak amacıyla çıkan arbede esnasında cinayet işleyen ve tutuklanan Kadir Şeker’in yargılandığı davada 12 sene 6 ay hapis cezası kararı verilmiş fakat bu karar Yargıtay tarafından bozulmuştu. Şimdi gözler 5 Temmuz 2022 (bugün) gününe döndü. Kadir Şeker bugün yeniden hakim karşısına çıkacak. Türkiye’nin gündeminde olan Kadir Şeker olayıyla alakalı son gelişmeler yakından izleniyor. Bugün yeniden hakim karşısına çıkacak olan Kadir Şeker ile alakalı verilecek karar büyük bir merakla takip ediliyor. Gözler bugünkü duruşmaya dönmüş durumda. Kadir Şeker, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. İşte ayrıntılar...

22 yaşındaki Kadir Şeker, Konya’da sevgilisi tarafından şiddete maruz kalan bir kadını kurtarmak amacıyla olay anında meydana gelen arbede sırasında cinayet işlemiş ve tutuklanmıştı. Yargılandığı davada 12 sene 6 ay hapis cezası almış fakat bu karar Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Kadir Şeker’e verilen cezayı bozmuş ve tekrar yargılanma istemişti. Kadir Şeker bugün yeniden hakim karşısına çıkacak. Kritik duruşma, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 14.00’te görülecek.

KADİR ŞEKER OLAYI NEDİR?

22 yaşındaki Kadir Şeker, 2020 senesinin Şubat ayında Konya’nın Selçuk ilçesi Kosova Mahallesi’ndeki bir parkta bir kadının sevgilisi tarafından darp edildiğini gördü ve çifti ayırarak kadını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada Özgür Duran’ın hem sözlü hem de fiziki müdahalesi ile karşı karşıya kalan Kadir Şeker, boğuşma esnasında Özgür Duran’ı yaralamış ve ölümüne neden olmuştu. Kadına şiddet olayını önlemeye uğraşırken çıkan arbedede cinayet işleyen ve tutuklanan Kadir Şeker’e olayın ilk gününden beri destek yağıyor.