Halil Falyalı cinayeti davasında flaş gelişme! İddianamede...

Halil Falyalı cinayeti davasında flaş gelişme! İddianamede...
KKTC'de silahlı saldırıda kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş öldürülmüştü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve 12'şer yıla kadar hapisleri istendi. Diğer 4 şüphelinin ise 32 yıl 6 aydan 46 yıla kadar hapisleri talep edildi.

Cinayetin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 9 ve 17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda, cinayetle doğrudan ya da dolaylı bağlantılı oldukları ileri sürülen 8 kişi yakalandı.

Aralarında Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez’in de bulunduğu 8 şüpheli, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na 22 Şubat 2022 tarihinde gönderildi.

TUTUKLANDILAR

Savcılıkça sorgulanan Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez’in de bulunduğu 5 şüphelinin tutuklanması, 3 şüphelinin de adli kontrolle serbest bırakılmalarını talep etmişti. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüpheliler Mustafa Söylemez, Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız ve Cengiz Şener tutuklanmıştı. Metin Süs’ün bulunduğu diğer şüpheliler adli kontrolle serbest bırakılmışlardı.