Asgari Ücretlilerin Yüzünü Güldüren Zam Haberi: 20 Bin TL Olacak

Asgari Ücretlilerin Yüzünü Güldüren Zam Haberi: 20 Bin TL Olacak
Asgari ücretliler Temmuz ayında ara zam yapılmasını beklerken Yavuz Barlas’tan çarpıcı bir iddia geldi. Açıklamalara göre asgari ücrete Temmuz’da zam yapılacak.

Türkiye’de gözler asgari ücret için alınacak kararda. Temmuz ayında artış yapılıp yapılmayacağı net bir şekilde açıklanmadı. Hükümet kanadı, zam yapılmayacağını kulislerde konuşsa da farklı bir iddia gündemde büyük ses getirdi. Habertürk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücrete Ara zam Yapılacak

Yavuz Barlas yaptığı açıklamada Temmuz ayı itibariyle asgari ücrete yüzde 15 ile 20 arasında zam yapılacağını söyledi. Enflasyon için güncelleme gerekçesi ile asgari ücret zammının yapılacağını öne süren Barlas, Eylül ayında yapılması planlanan zam iddialarını ise yalanladı.

asgari-ucret-zammi-2024.jpg

Barlas yapılacak zam ile asgari ücretin 20 bin TL bandına yaklaşacağını söyledi. Barlas’ın sözleri ise şöyle;

"Kıdem tazminatı çok önemli bir haktır. Bu hakkın da sonuna kadar savunulması gerek. Bu konunun tartışmaya bile açılmaması gerekiyor. Asgari ücrete yapılabilecek zamların enflasyonu artırdığına dönük teoriyi oturup masaya yatıralım. Ortadan kaldıralım." Asgari ücrete daha küçük oranda bir ayarlama bekliyorum. Belki kimseyi memnun etmeyecektir ama sembolik de olsa bir artış… Ben yüzde 15 - 20 arasında, 20 bin TL'ye tamamlanan asgari ücret bekliyorum. Temmuzda emekli ve memurlar bir zam alacaklar. Orada bir ayarlama yapılırsa asgari ücrete yaz aylarında bu fiyat artışlarını absorbe edebilirsiniz.”