KDV Artışı 2024 Fiyatları Yükseltecek Mi? Mehmet Şimşek'ten KDV Açıklaması

KDV Artışı 2024 Fiyatları Yükseltecek Mi? Mehmet Şimşek'ten KDV Açıklaması
Maliye Bakanlığı tarafından yapılan KDV artışının fiyatlarda yükselmeye yol açacağı iddialarına Bakan Şimşek son noktayı koydu.

Resmi Gazete'de Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gıdadaki KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kafe ve lokantalarda satılan yiyecek ve içeceklerdeki KDV'lerin yükseltildiği yönündeki haberlere yönelik açıklamada bulundu.

Bazı lokanta veya kafelerin yeme içme hizmeti yerine et, su, meyve suyu gibi ürünleri satmış gibi gösterdiği ve KDV oranını yüzde 10 yerine yüzde 1 olarak hesapladığı yapılan denetimlerde tespit edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile KDV oranlarında herhangi bir artış olmazken, yanlış uygulamaların ve suistimallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "KDV artışı yapılmadı" ifadelerini kullanan Şimşek, İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren ve bizlere bilgi veren varandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Tebliğin mayıs ayı başında yürürlüğe gireceği ifade edildi.