Gözler Merkez Bankası'nda! İkinci Enflasyon Raporu Yayımlanacak

Gözler Merkez Bankası'nda! İkinci Enflasyon Raporu Yayımlanacak
Merkez Bankası Başkanı Karahan, “Enflasyon Raporu 2024-II”nin tanıtımı amacıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, “Enflasyon Raporu 2024-II”nin tanıtımı için toplantı yapacak. Akademisyenler ve bir araştırma şirketi tarafından ise vatandaşların enflasyon tahminine ilişkin araştırmalar yapıldı.

Özellikler son zamanda enflasyon gündemdeki yerini koruyor. Fiyatların daha da artacağı yönündeki beklentiler harcamaları artırıyor. Cep telefonu, bilgisayar ve buzdolabı gibi dayanıklı tüketim malı harcamaları yapılıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Başkan Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2024-II’nin tanıtımı amacıyla bugün saat 10.30’da TCMB İdare Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapacak.

Sonrasında Karahan gazeteciler ile ekonomistlerin sorularını cevaplayacak.

Fiziksel ortamdaki toplantı, Merkez Bankası'nın internet sitesinden ve bankanın X sosyal medya platformu ile YouTube hesaplarından canlı yayımlanacak.

TCMB, yılın 1. Enflasyon Raporu toplantısında 2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36, 2025 yıl sonu tahminini yüzde 14 ve 2026 yıl sonu tahminini de yüzde 9 olarak bir önceki rapordaki haliyle korumuştu.

Enflasyon Ne Olacak?

Konda ve Koç Üniversitesi’nden bir ekip, vatandaşın tahminlerini ölçen Türkiye Hanehalkı Enflasyon Beklenti Anketi’ni yayımladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Michigan Üniversitesi 1978'den bu yana hanehalklarının enflasyon beklentilerini duyuruyor. EBA verisi de aynı kriterlerle hesaplanacak. Enflasyonu değil, enflasyona dönük beklentileri ölçecek.

Nisan ayı TEBA verisine göre, hanehalklarının yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 96 seviyesine ulaşmıştı.