Bir Dönem Bitiyor: Memurlara Otobüs - Metro Kartı Dağıtılacak!

Bir Dönem Bitiyor: Memurlara Otobüs - Metro Kartı Dağıtılacak!
Türkiye’de kamuda tasarruf döneminin başlatılmasıyla pek çok alanda değişikliğe gidiliyor. Memurlara artık otobüs-metro kartı dağıtımı yapılacak. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca vurguladığı kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yeni düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Yapılan ilk açıklamalara göre ilk işlemler kamuda gereksiz olan araçların satılması olacak. Parça parça yapılacak bu satışlar sonrasında araç giderleri ortadan kaldırılacağı gibi önemli bir satış geliri de elde edilmiş olacak. Zorunlu olmayan tüm servisler de kaldırılacak. Memurlara ulaşım kartı verilecek ve otobüs, metro kullanımı teşvik edilecek.

Kamuya Yeni Araç Kiralamaları Yapılmayacak

Kamudaki araç kiralamaları için de artık yeni dönemde izin verilmeyecek. Mevcut kiralık araçların kira sürelerinin sona ermesiyle birlikte yeni kiralama masrafları da tedbir kapsamında önlenmiş olacak. Kamu personeli için servis gerekli olduğu durumlarda birimler merkezlerden tek sefer kullanımlık servis talebinde bulunacak. Personellerin 1 kişi olarak değil, 3-4 kişi evlere bırakılması uygulamasına geçilecek. İhtiyaç olması halinde kamu çalışanlarına otobüs-metro kartı verilecek.

memurlara-otobus-metro-karti.jpgYapılan ilk araştırmalar kapsamında Türkiye’de kamuda 115 bin 904 araç olduğu tespit edildi. Bu araçların sektörlere göre dağılımı ise

  • 72 bin 373 adet (yüzde 62) savunma ve güvenlik
  • 9 bin 973 adet (yüzde 9) sağlık hizmetleri
  • 8 bin 136 adet (yüzde 7) tarım ve ormancılık hizmetleri
  • 7 bin 579 adet (yüzde 7) eğitim hizmetleri
  • 4 bin 772 adet (yüzde 4) adalet hizmetleri
  • 13 bin 71 adet (yüzde 11) ise diğer idareler