Teknosa En Çok Satılan Ürünleri Açıkladı

Teknosa En Çok Satılan Ürünleri Açıkladı
Teknosa, ramazan ayında müşterilerin en çok ilgi gösterdiği ürünleri kamuoyuyla paylaştı.

Teknosa tarafından yapılan açıklamada Teknosa, bu senenin ramazanında tüketim trendini gösteren "Teknoloji Alışveriş Raporu"nu yayınladı.

Bu kapsamda, her dönemin popüler ürünü akıllı telefonlarla beraber son zamanların öne çıkanlarından bluetooth kulaklıklar ramazan ayının en çok satan ürünleri oldu.

Kullanım kolaylığı sunan şarjlı süpürge ve yüksek çözünürlüklü LCD TV'ler de tüketicilerin en çok tercih ettiği teknoloji ürünleri arasında bulundu.

Tablet ve notebooklar da tercih edilenler arasında ön sıraya yerleşti. Esperesso makineleri, konsol, ütü ve klima da yükleşine devam etti.

Ramazanda en çok tercih edilen ürünler ciro katkısına göre şu şekilde:

Akıllı telefon, LCD TV, şarjlı süpürge, notebook, tablet, akıllı saat, Teknogaranti, gaming notebook, robot süpürge ve bluetooth kulaklık oldu.

Akıllı telefonlarda 128 GB ve 256 GB hafıza tercih edildi. Akıllı telefonlarda en fazla siyah renk tercih edilirken, bunu mavi, beyaz ve gece renkleri izledi.

Ramazanda ciro payını en fazla artıran ürünler ise LCD TV, şarjlı süpürge ve konsol olarak açıklandı.

Tüketiciler arasında özellikle 55, 65, 75 ve 50 inç ekran boyutlarına sahip LCD TV'ler tercih edildi.

Öte yandan tercihlerin, yaş gruplarına göre değiştiği belirtildi. 30 ile 40 yaş arasındaki tüketicilerin tablet, notebook, akıllı saat ve şarjlı süpürge gibi ürünleri daha fazla satın aldığı gözlemlendi.