29 Nisan’da Threads Türkiye’de Neden Kapatıldı? Threads ne zaman açılacak?

29 Nisan’da Threads Türkiye’de Neden Kapatıldı? Threads ne zaman açılacak?
Threads Türkiye’deki mevzuatlar gereği bugün itibariyle kapatıldı. Peki, Threads neden kapatıldı? Ne zaman açılacak? İşte merak edilenler…

Meta’nın yeni şirketlerinden birisi olan Threads, sosyal ağ platformları arasında dahil oldu. Yeni seçeneklerden birisi olan Threads için Türkiye’de yeni bir karar alındı. Rekabet Kurumu’nun aldığı karar sonrasında Threads için geçici tedbir kararı alındı. 29 Nisan itibariyle faaliyetleri durdurulacağı belirtilen Threads için kullanıcılar da kafa karışıklığı yaşamaya başladı. Threads’a girmeye çalışan çoğu kullanıcı engelleme ile karşılaşırken Threads Türkiye’de neden kapatıldı, Threads açılacak mı? soruları merak edilmeye başlandı.

Threads 29 Nisan’da Neden Kapatıldı?

Threads için Rekabet Kurumu geçtiğimiz günlerde kritik karara imza atmıştı. Alınan kararda Meta’nın “Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi” nedeniyle geçici tedbir kararı alındı. Karar 29 Nisan itibariyle uygulamaya başlandığı için bugünün önemli gündemlerinden birisi de Threads oldu. 29 Nisan Pazartesi günü itibariyle geçici olarak kapatılacak olan Threads, kademeli bir şekilde tüm Türkiye genelinde yasaklanmaya başlandı. Resmi olarak kullanımı iptal edilen Threads için soruşturmanın tamamlanması bekleniyor.

threads-turkiyede-neden-kapatildi.jpg
Threads Türkiye'de Kapatıldı!

Threads Ne Zaman Açılacak?

Threads’ın açılması için soruşturmanın tamamen sona ermesi gerekiyor. Şu an için bu konuda herhangi bir tarih verilmezken Threads’ın nasıl bir süreç takip edeceği bilinmiyor. Ancak Meta yetkilileri ile Rekabet Kurumu arasında yapılacak görüşmeler sonrasında önümüzdeki haftalarda Threads yeniden aktif hale getirilebilir.