Ümit Özdağ, Suriyeliye kimlik ve vergi levhası sordu

Ümit Özdağ, Suriyeliye kimlik ve vergi levhası sordu
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'de bir kuyumcuya girerek Suriyeli vatandaştan vergi levhası ve kimlik sordu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir kuyumcuya giderek Suriyeli vatandaştan kimlik ve dükkanın ruhsatını istedi. Söz konusu anlara ait görüntüleri sosyal medya sayfasından paylaşan Özdağ'ın bu hareketi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

T24'ün haberine göre Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'de Suriye asıllı Türkiye vatandaşı bir kişinin sahibi olduğu kuyumcuya girerek kimlik ve dükkanının ruhsatını görmek istedi. Kuyumcuya "Vatanına dönmeyi ister misin?" diye soran Özdağ, "Yok ben buradayım. Burada iş var" cevabını aldı.

Konuştuğu kişiye "Çok sevindim seni tanıdığıma" diyen Özdağ videoyu sosyal medya sayfasından "7 sene önce Türkiye’ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa’dan aldığı kuyumculuk kimlik kartı ile İzmir’de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?" sözleriyle paylaştı.

DEVA PARTİSİ'NDEN TEPKİ

Twitter sayfasından videoyu alıntılayan DEVA Partili İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Özdağ'a tepki gösterdi. "Türkiye için asıl tehlikeli olan bu kafatasçılıktır" ifadelerinin kullanan Yeneroğlu "Kendi halinde, kimseye bir zararı olmayan insanları böyle hedef gösteren faşizm sevdalılarını ana akım televizyonlara çıkartıp ırkçılığın yayılmasına hizmet edenler de masum değil" açıklamasında bulundu.