İYİ Parti Genel Başkan Adayları Kimler? İşte Adaylar ve Pusula Renkleri

İYİ Parti Genel Başkan Adayları Kimler? İşte Adaylar ve Pusula Renkleri
İYİ Parti’de 5. Olağanüstü Genel Kurul bugün gerçekleştirilecek. İYİ Parti genel başkan adayları ve pusula renkleri belli oldu. İşte detaylar.

İYİ Parti’de 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında başarısızlık nedeniyle görevinden ayrılacağını söyleyen ve Genel Kurul’a işaret eden İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, partisine yönelik son konuşmasını gerçekleştirdi. Yeni dönemde sonuçlar nedeniyle aday olmayacak Meral Akşener’in yerine hangi ismin geleceği merak ediliyor. İYİ Parti Genel başkan adayları için 4 isim öne çıktı. Bugün partiden yapılan resmi açıklamada 4 başkan adayının olduğu doğrulanırken adaylar için pusula renkleri de ayrıntılı bir şekilde duyuruldu.

iyi-parti-genel-baskan-adaylari.jpg

İYİ Parti Genel Başkan Adayları Kimler?

Meral Akşener’in kurucu başkan olarak yer aldığı İYİ Parti, parti tarihinde ikinci başkanını seçecek. Meral Akşener’in görevi bırakmasının ardından yeni başkanla nasıl bir stratejini takip edileceği merak edilirken gözler 4 isme çevrildi. İşte İYİ Parti Genel başkan adayları;

  • Grup Başkanı Koray Aydın
  • Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu
  • Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın
  • Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz

Her bir aday partinin önemli pozisyonlarına görev alırken başkanlık sonrasında parti içerisindeki tüm yönetim ve görevlendirmeler de değişikliğe gidilecek. 130 kayıtlı delegenin oy vereceği genel kurulda ilk iki turda salt çoğunluk şartı aranacak. İlk iki turda sonuç alınamadığı takdirde ise üçüncü tura geçilecek ve turda salt çoğunluk şartı aranmadan en çok oy alan aday Genel Başkan ilan edilecek.

Genel Başkan ve Yetkili Kurullar Oylanacak

Kurultayda iki farklı oy verme işlemi yapılacak. Oylamada ilk olarak genel başkan seçilecek. Sonrasında ise yetkili kurullar için oy verilecek. Yetkili kurullar için; 50'si asıl 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesi belirlenecek. İYİ Parti Başkanı Meral Akşener “"Bu kürsüden son kez konuşuyorum. Emaneti devretme günü. Sahip olduğum ahlaki değerleri, Cumhuriyetin temel değerlerini gözeterek sorumluluklar aldım. Mesele millet, memleket olduğunda inandığım yolda yürümekten çekinmedim. Milletin hakkı, devletin itibarı için karşısında durduklarımın parmak sallayan elleri beni durduramadı. Cazip teklifleri beni susturamadı. Makam vaatleri beni durduramadı. Bugüne kadar verdiğim tüm kararların, sorumlulukların hep arkasında durdum.” diyerek ayrılığı duyururken oylama sonuçlarına gözler çevrilmiş durumda.

İşte İYİ Parti Genel Başkan Adayları Pusula Renkleri

İzleyicinin alınmayacağı genel kurulda adayların pusula renkleri de merak ediliyordu. Bu konuda da açıklamalar yapıldı. Buna göre;

  • Koray Aydın sarı pusula
  • Müsavat Dervişoğlu mavi pusula
  • Tolga Akalın beyaz pusula
  • Günay Kodaz kırmızı pusula