KARABÜK'TE 400 SPORCU, DEPREMDE YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN SAYGI YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

KARABÜK'TE 400 SPORCU, DEPREMDE YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN SAYGI YÜRÜYÜŞÜ YAPTI
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Karabük’te düzenlenen 2023 Ana Lig Osman Bayrakdar Sezonu Voleybol Müsabakaları öncesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 78 personeli anısına saygı yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe, müsabakalar için Karabük’e gele...

TUNAKAN YILDIRIM

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Karabük’te düzenlenen 2023 Ana Lig Osman Bayrakdar Sezonu Voleybol Müsabakaları öncesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 78 personeli anısına saygı yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe, müsabakalar için Karabük’e gelen yaklaşık 400 sporcu ve vatandaşlar katıldı.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda toplanan sporcular, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın depremlerde yaşamını yitiren 78 personelinin isimlerinin yer aldığı pankartlarla eski Balık Pazarı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Ticaret Sanayi Odası önünde toplanan sporcular, burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

"ÜLKEMİZİ ULUSLARARASI ARENADA BAŞARIYLA TEMSİL EDECEKSİNİZ"

Yürüyüşün ardından sporculara hitap eden Karabük Valisi Fuat Gürel, şunları söyledi: 

"Ülkemizin 10 şehrinden Karabük’ümüze gelen 400’ün üzerinde gençlerimiz, antrenörleri, hocaları, yöneticilerimize güzel günler, sevgi saygılar sunuyorum. İnşallah ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil edecek gençler, şampiyonlar, sizlerin içinden çıkacak. Öğretmenleriniz, antrenörleriniz nezaretindeki bu çalışmaların sonucunda inşallah her biriniz bir şampiyon olacaksınız. Hem takım halinde hem de ferdi sporlarda sizlerin içinden çok başarılı sporcularımızı çıkacak, ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edecek.

6 Şubat, ülkemiz adına çok büyük bir afetin yaşandığı ve binlerce insanımızın hayatını kaybettiği çok elim bir gündü, çok zor bir gündü maalesef. 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Yüzyılın afeti belki. 100 yıl daha geçse böyle bir afet inşallah yaşanmaz ama dünyanın hiçbir yerinde yaşanmasını istemeyiz. Maalesef memleketimizde, ülkemizin 11 ilini etkileyen çok büyük bir afet yaşadık. Ama herkesin yapabileceği bir şey vardır. Bugün sizler, orada hayatını kaybeden hem bakanlığımızın mensubu olan kardeşlerimizi yâd etmek hem de o bölgelerde deprem afetine hayatını kaybeden vatandaşlarımızı yâd etmek adına bugün bir yürüyüş yaptınız. Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Tabii birçok vatandaşımızın da yaralı olduğunu biliyoruz, tedavi süreçlerinden geçtiğini biliyoruz, onlara da acil şifalar diliyoruz. Türkiye’nin, Türk milletinin en önemli hasletlerinden biri; zor günlerde birlik beraberlik içerisinde olmasını biliyor. Bu bizim en önemli hasletimizdir. Şükürler olsun ki bizler, en zor günlerimizde birbirimize kenetlenip bu tür acıların, bu tür zorlukların üstesinden gelmesini bilmişizdir. İnşallah bundan sonra da bileceğiz."

Program sonrası sporcu kafileleri, Kültür Turu kapsamında Safranbolu’ya yolcu edildi.