Sinan Ateş cinayetinde flaş gelişme! MHP'li milletvekilinin evinde yakalandı

Sinan Ateş cinayetinde flaş gelişme! MHP'li milletvekilinin evinde yakalandı
eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili flaş bir olay yaşandı. Cinayetin faillerine yardım etmekle suçlanan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez idarecisi Tolgahan Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığı iddia edildi.

Ankara’da beş kurşunla katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı, MHP’li bir isme daha uzandı. Cinayeti işleyen tetikçilere yardım etmekle itham edilen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez idarecisi Tolgahan Demirbaş’ın dosyada şüpheli olarak bulunduğu ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı bir evde gözaltına alındığı bildirildi. Fakat Demirbaş, ifadesi alınmadan savcılık tarafından serbest bırakıldı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın aktardığına göre, cinayet ile alakalı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açarken Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ise araştırma başlattı.

İKİ İSİM YAKALANAMADI

Cinayet esnasında motosikleti kullanan şüpheli Vedat Balkaya gözaltına alındı. Silahı kullanan Eray Özyağcı ise bulunamadı. Bu iki şüpheliyle ilişkili olduğu kaydedilen “Dodo” takma isimli Doğukan Çep de gene yakalanamadı.

Öte taraftan Sinan Ateş suikastı MHP ilişkili yeni yeni isimlere uzandı. Soruşturma çerçevesinde MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk gözaltına alındı. Cinayetin planlama kısmında olmakla itham edilen Köktürk’ün eşinin hesabından bir cinayet şüphelisinin hesabına para yollandığı öne sürülüyordu.

OLCAY KILAVUZ GÖZALTINA KARŞI ÇIKTI

Soruşturmada şüpheli olduğu belirtilen bir diğer kişi ise eski Ülkü Ocakları Genel Merkez idarecisi Tolgahan Demirbaş oldu. Cinayetin sonrasında Cinayet Büro birimleri, savcılığın emri sonrasında Demirbaş’ı gözaltına almak istedi. Fakat Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde olduğu belirlendi. Kılavuz, adresin milletvekili evi olduğunu kaydederek gözaltı işlemine karşı çıkmak istedi, fakat polisler ısrarcı olunca MHP’li vekil bir şey yapamadı. Gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş, bir süre sonra sürpriz bir biçimde savcılık kararıyla serbest kaldı.

Fakat Demirbaş’ın soruşturmanın ilerleyen zamanlarında tekrar ifadeye çağrılacağı kaydediliyor. Cinayet soruşturmasında şüpheli olan Demirbaş cinayetin faillerine Ankara’da yardım etmekle itham ediliyor ve bununla alakalı kanıtların da polisin elinde olduğu kaydediliyor.