2023 yarıyıl tatili ne zaman?

2023 yarıyıl tatili ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı sömestr tatili tarihlerini açıkladı. Peki okullarda yarıyıl tatili ne zaman olacak? Öğrenciler hangi gün tatile girecek ve hangi gün okullar açılacak?

Okulların yarıyıl tatili ilk olarak 1920 yılında uygulamaya konmuştur. O dönemde okulların öğrencilerine fiziksel açıdan dinlenme imkanı vermek amacıyla uygulanan tatil, günümüzde hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin yenilenme dönemi olarak kullanılmaktadır. Öğrenciler yarıyıl tatilinde tatil planları yaparken, öğretmenler ise öğretim planlarını güncellemek ve eksiklerini tamamlamak amacıyla tatil dönemini değerlendirirler. Bu nedenle yarıyıl tatili, okulların öğrenci ve öğretmenleri için önemli bir dönemdir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yarıyıl tatili takvimine göre, 2023 yılında yarıyıl tatili 23 Ocak tarihinde başlayacak ve 3 Şubat 2023 tarihinde sona erecek. Tatil süresi toplamda 16 gün olacak ve tatil, hafta sonları da dahil olmak üzere tüm öğrenciler ve öğretmenler için geçerli olacak. Okulların tatil döneminde kapatılacağı tarih ise 20 Ocak Cuma günü olacak ve 6 Şubat Pazartesi günü yeniden eğitim-öğretim faaliyetleri başlayacak.