KPSS Süreci Başlıyor! İşte 2024 KPSS Lisans Başvuru Ücreti

KPSS Süreci Başlıyor! İşte 2024 KPSS Lisans Başvuru Ücreti
2024 KPSS süreci başlıyor. Başvuruların başlayacak olmasıyla birlikte merak edilen 2024 KPSS lisans başvuru ücreti de belli oldu. İşte KPSS başvuru ücretleri…

Türkiye’de kamuda çalışmak isteyenler için tek seçenek Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS). Sınava girip yüksek puan alan ve atama sayısı kadar derece almayı başaran adaylar KPSS sonrasında atanarak çalışmaya başlıyor. Bu nedenle her yıl milyonlarca kişinin girdiği KPSS, Türkiye’deki en zorlu sınavlar arasında yer alıyor. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim gibi farklı kademelere yapıldığından dolayı ücretler ve başvuru tarihleri de ayrılıyor.

KPSS Başvuru Tarihi 2024 Ne Zaman?

KPSS için sınavlara göre başvuru tarihleri şöyle;

  • KPSS 2024 lisans ve ÖABT başvuruları 3-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak.
  • KPSS Ön Lisans başvuruları 13 Haziran - 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak.
  • KPSS Ortaöğretim başvuruları 18-30 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak.
  • KPSS DHBT başvuruları 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak.

Adaylar mezuniyet durumlarına göre bu tarihler arasında başvurularını yapabilecek. Başvuru yapıldıktan sonra ise KPSS başvuru ücretlerinin yatırılması gerekiyor. İlk etapta KPSS lisans başvuruları alınacağı için KPSS lisans başvuru ücreti merak edilmeye başlandı.

2024-kpss-lisans-basvuru-ucreti.jpg

2024 KPSS Lisans Başvuru Ücreti

2024 KPSS lisans başvuru ücreti, kılavuz ile birlikte açıklanacak. Ancak ÖSYM son 1 gün kalmasına rağmen KPSS lisans kılavuzunu açıklamadı. 2023 yılında uygulanan ücretlerin yüzde 50 üzerinde zamlı bir şekilde 2024’te açıklanması bekleniyor.

  • KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 150,00 TL
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 100,00 TL
  • ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 150,00 TL

KPSS Nedir?

KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı), Türkiye'de kamu kurumlarına personel alımında geçerli olan sınavdır. Bu sınav, ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. Kamu kurumlarında istihdam edilecek adayların, mezuniyet ve alınacağı bölüm için genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan bilgisi gibi konulardaki soruları içermektedir.