Binlerce kişi soruyordu! EYT'de yaş sınırı olacak mı? Vedat Bilgin açıkladı

Binlerce kişi soruyordu! EYT'de yaş sınırı olacak mı? Vedat Bilgin açıkladı
EYT şartları, yaş sınırı, yasa çıkış tarihi gibi konular en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Vedat Bilgin bugün katıldığı canlı yayında EYT hakkında önemli bilgiler verdi. Ayrıca 'EYT'de yaş sınırı olacak mı?' sorusuna da yanıt veren Bilgin, henüz yaş sınırına karar verilmediğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında Ememklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BAKAN BİLGİN MERAK EDİLEN SORUYU YANITLADI

''EYT'de yaş sınırı olacak mı?'' sorusuna Bakan Bilgin, ''Aralık ayında 1 milyon 900 bin prim günü ve hizmet süresi tamamlanmış olan insan var. Ocak'ta 2 milyon olacak. Yaş sınırı olmazsa bunlar EYT kapsamına giriyor. Şu anda istisnai kişileri belirlemeye çalışıyoruz. Onların dosyalarını müracaat etmeden belirleyemeyiz. Önceliğimiz budur.  Henüz yaş sınırına karar verilmedi. Kamuoyunda konuşulan yaşların hiçbiriyle ilgili henüz biz konuşmadık. Çalışmalar tamamlandıktan sonra tabloyu gördükten sonra belli olacak. EYT'lilerin ortalama yaşı 49,9. EYT'li toplamda 5 milyon 700 bini bulabilir. Bu kadar çok müracaat beklemiyorduk. Bunları birleştirmek kolay değil.'' yanıtını verdi