Tuvalet kağıdı yine zamlandı! Fiyatı cep yakıyor

Tuvalet kağıdı yine zamlandı! Fiyatı cep yakıyor
Sosyal medyada tuvalet kağıdı ve kağıt havlulara gelen zamlar yine gündem oldu. Geçen yıl 45 lira olarak 32'li tuvalet kağıdı fiyatı bu yıl 200 lirayı geçmiş durumda.

Tuvalet kağıdı ve peçete fiyatları son dönemde yükselirken, vatandaşlar asgari ücretin yükselmesiyle birlikte alım gücünü hesaplamaya başladı. İlginç olan ise, son açıklanan enflasyon rakamlarının düştüğü söylenirken tuvalet kağıdı ve peçete gibi ürünlerin fiyatlarında yüzde 300'leri aşan artışlar olması.

Örneğin, geçen yıl 32'li tuvalet kağıdı 44,90 TL iken şimdi 200 TL'ye kadar çıkmış durumda. Bu durumda vatandaşların endişesi, asgari ücretin yükselmesinin diğer ürünlerin fiyatlarını da yükselteceği yönünde. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise son açıklamasında, yüksek enflasyonun canını yakmasına rağmen, aldıkları önlemler ve olumlu gelişmeler sayesinde enflasyonun aşağıya indiğini belirtti.

Bu açıklamaya rağmen, piyasadaki etiketler hızla değişirken ve fiyatların astronomik şekilde yükseldiği görülen tuvalet kağıdı ve peçete, vatandaşlar tarafından endişe ile karşılandı.