Birleşmiş Milletler, Birgi köyünü dünyanın en güzel köylerinden birisi seçti

Birleşmiş Milletler, Birgi köyünü dünyanın en güzel köylerinden birisi seçti
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yer alan Birgi köyü, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) tarafından 2022 yılı için 'Dünyanın en iyi 32 köyü'nden biri seçildi. Peki Birgi köyü nerede, Birgi köyüne nasıl gidilir? Birgi köyünün hikayesi merak konusu oldu. İşte detaylar...

Birgi, İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) tarafından açıklanan "2022 Dünyanın En İyi Köyleri" listesine dahil edildi. Milattan önce 750 yılından beri yerleşim yeri olarak kullanılan Birgi, Aydınoğulları zamanından kalma mimari dokusuyla her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Frig, Lidya, Pers, Bergama, Roma ve Bizans dönemlerinden de izler barındıran Birgi, film setlerine de ev sahipliği yapıyor.

Birgi, 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alındı ve 2022 için hazırlanan BMDTÖ listesinde dünyanın en iyi 32 köyünden biri seçilerek bilinirliğinin artması bekleniyor. Birgi'de yaşayanlar, köyün BMDTÖ listesine dahil edilmesinden duydukları sevinci dile getirirken, köyün tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği ve kültürel kaynaklarının korunmasının da listeye dahil edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirttiler.