2023 yılı asgari ücreti bugün belli olacak! İşte masadaki rakamlar...

2023 yılı asgari ücreti bugün belli olacak! İşte masadaki rakamlar...
2023 yılının asgari ücreti bugün yapılacak toplantıda belirlenecek? Peki 2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak? İşte tahminler...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü defa bir araya gelecek. Bu toplantıda 8 milyon asgari ücretliyi alakadar eden 2023 yılı için uygulanacak asgari ücrette mutabakata varılması bekleniyor.

İlk toplantısını 7 Aralık, ikinci toplantısını 14 Aralık’ta gerçekleştiren komisyonun işçi temsilcisi Türk-İş, açlık sınırı olan 7 bin 785 liranın üstünde bir rakam isteğiyle pazarlığa geçti. İşveren kesimini temsil eden TİSK, asgari ücrette ellerini taşın altına koyacakları doğrultusunda açıklamada bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise beklentilerin 8 bin TL civarında olduğunu söyledi.

İşçi ve işveren taraflarının üçüncü toplantısında masaya ilk defa rakamla gelmesi bekleniyor. Bakan Bilgin, 3. toplantıda anlaşma olacağını, işçilerin beklediği, işverenin de verebileceği bir ücretin belirleneceğini kaydetmiş, “Esas problem şudur. Enflasyon şartlarında emekçilerin enflasyonun baskısından onları kurtaracak bir ücret seviyesinin belirlenmesi. Bunun yanı sıra işverenin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin belirlenmesi” açıklamasını yapmıştı.