Altın fiyatları Artmaya Başladı, İslam Memiş’ten Kırmızı Çizgi Uyarısı Geldi

Altın fiyatları Artmaya Başladı, İslam Memiş’ten Kırmızı Çizgi Uyarısı Geldi
Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının yükselmeye başlamasının ardından kırmızı çizgi uyarısı yaptı. İşte detaylar.

Türkiye’de son dönemlerde altın fiyatlarında hareketlilik başladı. 6 Mayıs Pazartesi itibariyle altın grafiklerinde yeşil renkler hakim olurken açıklanan 6 Mayıs 2024 Pazartesi Kapalıçarşı güncel altın fiyatları sonrasında Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

2024’te Yüzde 12 Arttı

2024 yılının ilk 5 ayı itibariyle altın fiyatlarında yüzde 12 oranında bir artış kaydedildi. Tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşan altın fiyatlarında kısa sürede bir çekilme beklenmiyor. Bu konuda küresel alandaki FED kararları ve Orta Doğu’daki savaşlar önemli bir etken olurken altın fiyatları da tüm bunlardan dolayı artışını sürdürüyor.

Bu saban itibariyle gram altın fiyatı ise yüzde 0,54’lük artış ile 2.584 liradan, çeyrek altın 4.102 liradan ve Cumhuriyet altını da 16.735 liradan satılmaya başlandı. Artışları ve altının geleceğine yönelik değerlendirme yapan uzman isim İslam Memiş ise kırmızı çizgi uyarısı yaptı. İslam Memiş, “Altında bir yön kırılımı şimdilik yok. Ons altın tarafında 2.280 dolar kritik öneme sahip. Aşağı yönlü kırılırsa 2.230 dolar ve devamında 2.200 dolarla alakalı risk oluşumu var. Burada 2.200 dolar üzerine yerleşen piyasa oluşumundan dolayı şu anda her ne kadar baskı altında kalsa da bizim için kırmızı çizgi 2.280 dolar. O yüzden elimizdeki varlıkların tamamını altına geçirmiyoruz. Dolarda yüzde 50 pozisyonumuzu tutuyoruz” dedi.

“Kırmızı Çizgiye Dikkat”

Altın için kritik noktaları da belirten İslam Memiş uygun alım noktalarını şöyle açıkladı; “2280 doların altına ons altın sarkarsa, gram altın TL'de 2350-2450 lira aralığını takip ediyor olacağız. 2400 üzerinde gram altın tutunma çabasını sürdürüyor. Bu hafta boyunca şu soruldu. Yeni TL geçti elime bunu nasıl değerlendirebilirim. Gram altın 2731 liraya kadar yükselmişti. 300 lira değer kaybetti. Alınabilir seviyede olduğunu söylüyorum gram altının. 300 liralık gerilemeyi cebe koymak için makul seviyeler bence. Bizim aldığımız seviyenin de aşağısına geldi.''