İYİ Parti, Eren Erdem'e sosyal medya lincinin mimarı Betül Tosun'un biletini kesti mi?

İYİ Parti, Eren Erdem'e sosyal medya lincinin mimarı Betül Tosun'un biletini kesti mi?
CHP'li Eren Erdem'in CNN Türk'ü eleştiren tweeti sosyal medya trolleri tarafından manipüle edilerek "Ekrem İmamoğlu ile alay ediyor" havası yaratılmaya çalışılırken İYİ Partili bir ismin Eren Erdem'e "Alman istihbaratının emriyle konuşuyor" demesi gerginlik yarattı. CHP'li Erdem, troller tarafından hedef gösterilip sosyal medya lincine maruz kalırken hükümete yakın medya fırsattan istifade edip "ittifakta kriz" yalanını yaymaya başladı.

AKP’ye yakın Demirören grubuna ait CNN Türk’teki programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hapis cezası ve ‘siyasi yasak’ alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘sarılması’ tartışılmıştı. Bunun ‘üzülme sarılması’ olmadığını iddia eden Melik Yiğitel’e programın sunucusu Hande Fırat, “Nasıl olur” diye sordu. Daha sonra ikili sarılarak ‘üzülme sarılması’ örneği verdi.

EREN ERDEM CNN TÜRK'Ü HEDEF ALDI AMA...

İkilinin bu görüntüleri sosyal medyanın gündemine düşerken CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem de CNN Türk'ü ti'ye alan bir paylaşımla görüntüleri eleştirdi.  CHP'li Erdem, sosyal medya hesabından Avrasya Anket firmasının kurucusu Kemal Özkiraz'ı da etiketleyerek, "Bana bir “üzülme sarılması” gösterir misin?" mesajını paylaştı. Ancak Eren Erdem'in bu mesajı çok sayıda trol hesap tarafından Ekrem İmamoğlu ile alay ediyor şeklinde manipüle edildi.

İYİ PARTİLİ İSİMDEN ŞAŞIRTAN PAYLAŞIM

Bunun yanı sıra İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Betül Tosun, Eren Erdem'in paylaşımını alıntılayarak, "Hadsiz, Alman istihbaratının talimatıyla tetikçilik yapıyorsun, Türk siyasi tarihinin en önemli seçimini senin gibilerin çabalarına rağmen kazanacağız" dedi..
İYİ Partili Tosun'un bu paylaşımı ise hükümete yakın medya tarafından Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında adaylık savaşı olarak yorumlanarak haber oldu.

İYİ PARTİ BETÜL TOSUN'UN BİLETİNİ KESTİ!

Betül Tosun'un Eren Erdem'e yönelik sözleri İYİ Partilileri de rahatsız ederken iktidar medyası tarafından ittifak krizi başlıkları atılması İYİ Parti'nin ağır toplarını kızdırdı. İYİ Parti'nin önde gelen isimlerinin Betül Tosun'la ilgili "bu hanımefendi geçmiş dönem GİK üyesi, partimizi bağlayan biri değil" yorumunu yaptı.

SOSYAL MEDYA LİNCİ SONRASI AÇIKLAMA

Öte yandan sosyal medya lincine maruz kalan CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda CNN Türk'teki akıl almaz görüntüleri paylaşarak "Bu saçmalık ve kepazeliği eleştirmek için yaptığımız paylaşımın farklı anlaşıldığını farkettim. Attığımız tweetin hedefi; CNNtüp’teki bu saçmalığa yönelik eleştiridir. Sakin " mesajını paylaştı.

BETÜL TOSUN'A SERT YANIT

CHP'li Erdem daha sonra kendisine Alman istihbaratı suçlamasında bulunan Betül Tosun'a da sert bir yanıt verdi. Erdem, "Betül hanım, Atılan bir tweetin manasını ve hedefini dahi idrak edemeyecek seviyede cahilce, ve “layık olduğu yerde haber olmayı başarmış” iftiranızı mahkemede kanıtlamazsanız müfterisiniz. Hadsiz ve tetikçi sizsiniz. Fazlasını söylemek nezaketime uygun düşmez" dedi.