Hayati tehlikesi olan vekil Hüseyin Örs'e yumruk atan Zafer Işık kimdir?

Hayati tehlikesi olan vekil Hüseyin Örs'e yumruk atan Zafer Işık kimdir?
Meclis'te yaşanan kavgada AK Partili Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Hayati tehlikesi olan Hüseyin Örs yoğun bakıma kaldırıldı. Peki Meclis'te yumruk atan Zafer Işık kimdir?

AK Partili Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'e Meclis'te yumruk attı. Işık’ın elindeki yüzük sebebiyle kafasından yaralanan Örs hastaneye sevk edildi. Olayın sonrasında vatandaşlar, Zafer Işık hakkında ayrıntıları araştırmaya başladı. Zafer Işık sosyal medyada gündem oldu. Peki, AK Partili milletvekili Zafer Işık kimdir, kaç yaşında, nereli? TBMM bütçe görüşmeleri esnasında meydana gelen yumruk atma olayında adı geçen Zafer Işık kimdir?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz kürsüye çıktığı esnada AK Partili milletvekilleri ile İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. TBMM Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdi. Aranın sonrasında tartışma, yumruklaşmaya gitti.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Halk TV, hastaneye sevk edilen Örs'ün yoğun bakım servisinde tedaviye altında olduğunu söylerken, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı doktor Turhan Çömez, Örs'ün hayati tehlikesinin olduğunu belirtti.

Doktor milletvekillerinden İyi Partili Aylin Cesur, Örs'e ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Halk TV sunucusu Can Coşkun, "Örs'ün bir süredir kalp pili kullandığı yönünde. EKG çekiliyor revirde, orada neredeyse durma noktasına geldiği tespit ediliyor. Hızlıca hastaneye kaldırılıyor. Güven Hastanesi'ne geldiğinde neredeyse kalbi durmuş durumda. İYİ Partili yetkililerden, Aylin Cesur'dan gelen bilgi bu. Elektroşok yardımıyla tekrar kalbi çalıştırılıyor. İYİ Partili Aylin Cesur'dan istihbarat şefimiz Erdinç Yılmaz'a aktarılan bilgi." açıklamasını yaptı.

ZAFER IŞIK KİMDİR?

Zafer Işık, 30 Ağustos 1972 Gemlik Bursa'da dünyaya geldi.

İlk ve orta eğitiminin sonrasında ve meslek lise eğitimini makine üstüne Gemlik'te bitirdi. Sonrasında Eskişehir'de Makine bölümünde lisansını bitirdi.

Zafer Işık, 2002 senesinden beri denizcilik ve deniz taşımacılığı sektöründe faaliyet yapmakta olup aynı zamanda hayvancılık ve zeytin üreticisi olarak tarım sektörü ile uğraşıyor.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında 2 dönem Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği yapıp, TOBB Genel Kurul Delegesi olarak çalıştı.

AK Parti'nin kuruluşundan beri Gemlik İlçe teşkilatında Ekonomi İşleri Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı vazifelerini yaptı.

Zafer Işık, İlim Yayma Cemiyeti Gemlik Şubesi, Gemlikspor, Gemlik Yelken Kulübü, Gemlik Belediye Spor, Gemlik Basket Spor Kulübünde ve Gemlik Artvinliler Derneğinde farklı görevler aldı.

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AK Parti Bursa Milletvekili olarak Meclis'e girdi. Aynı zamanda TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Katip Üyesi ve Parlamentolararası Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı ile Gürcistan Dostluk Grubu Başkanvekilliği ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi olarak görev yapıyor. Işık, evli ve 2 çocuk babasıdır.