Hüseyin Örs kimdir? Sağlık durumu nasıl, hayati tehlikesi var mı?

Hüseyin Örs kimdir? Sağlık durumu nasıl, hayati tehlikesi var mı?
Meclis'te yaşanan kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs başından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Örs yoğun bakıma kaldırıldı. Peki Hüseyin Örs kimdir? Hüseyin Örs'ün sağlık durumu nasıl? Hüseyin Örs'e ne oldu, hayati tehlikesi var mı?

18 Ekim 1964 tarihinde doğan Hüseyin Örs Trabzon'da dünyaya gelmiştir. Trabzon Lisesi'nden 1981 senesinde mezun olan Örs lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nde bitirdi. Örs, yüksek lisansını 1992'de KTÜ'de İktisat Anabilim Dalı'nda bitirmiş sonrasında da 1998'de aynı alanda doktora yapmıştır. Örs evli ve bir çocuk babasıdır.

Hüseyin Örs, 2018 Türkiye genel seçimlerinden beri İYİ Parti Trabzon Milletvekili olarak Meclis'te yer alıyor.

KTÜ'DE ANA BİLİM DALI BAŞKANLIĞI YAPTI

Kariyerine 1986 senesinde Giresun'da öğretmen olarak başlayan Örs, 1987'de KTÜ Bilgisayar Programcısı olarak iş yaşamına devam etti. Örs, 1989 senesinde KTÜ İİBF'de asistanlık yapmasının ardından 1999'da öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam etti. Kazakistan'da Türk-Kazak Devlet Üniversitesi olan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde 2001 senesinde Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. KTÜ İİBF Ekonometri Bölümü'nde Yardımcı Doçent unvanını 2008'de alan Hüseyin Örs, sonrasında Ekonometri Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevine getirildi. Örs 2012 senesinde de KTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyelerinden biri oldu.

Hüseyin Örs 2009'da 1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanlığına seçildi.

2014 MHP'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP'den milletvekili adayı olan Örs, 2018 Türkiye genel seçimlerinden beri İYİ Parti Trabzon Milletvekili olarak görev yapıyor.

TBMM bütçe görüşmeleri esnasında AK Partili ve İYİ Partili milletvekilleri arasında çıkan kavgada Hüseyin Örs başından yaralandı. Yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs hastanede yoğun bakıma alındı. Örs'ün hayati tehlikesinin olduğu belirtildi.