Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde adrese teslim diyetisyen ataması! İstenen şartlar şaşırttı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde adrese teslim diyetisyen ataması! İstenen şartlar şaşırttı
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde açılan diyetisyen ilanında istenilen şartların bir kişiyi işaret etmesi tepkilere neden oldu. İlana başvuran 22 adayın 21 tanesi başvuru şartlarını taşımadığı gerekçesiyle elendi. 71 puanı olan adayın ataması yapıldı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından 11 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan sözleşmeli Diyetisyen pozisyonunda "Beslenme ve diyetetik lisans mezunu olmak. Yataklı tedavi kurumlarında diyetisyen olarak iş deneyimine ve metabololik cerrahi uygulamalarında beslenme ve diyetetik alanında herhangi bir modül eğitimi sertifikasına sahip olmak. Belgelendirmek kaydıyla holistik beslenme diyet ve yeme bozukluğu, mineral terapi ve onkolojide beslenme eğitimlerini almış olmak." koşulu konuldu.

Memurlar.net'in haberine göre söz hususu ilanda alınması düşünülen adayı niteleyen sertifika ve eğitim koşulları olunca söz konusu sözleşmeli personel kadrosunun sonuçları da beklendiği gibi oldu.

22 kişinin başvuru yapabildiği, fakat 21 adayın "başvuru şartını sağlamıyor" denilerek elendiği Diyetisyen pozisyonuna 71 KPSS puanlı aday atandı.

Bilindiği gibi KPSS merkezi alımlarda 71 KPSS puanlı bir diyetisyenin atanması çok zordur. Ne yazık ki bazı üniversitelerin bu gibi doğrudan bir kişiyi tanımlayan ilan şartları; 90 puanlı adayların yolunu tıkarken, 71 puanlı kişilerin istenildiği gibi atanmasına neden oluyor.

Hak, hukuk ve adaletin sorgulandığı bu adrese teslim Diyetisyen ataması halen tekrar atanma sürecinde olan görevdeki Rektör Prof. Dr. Bünyamin ŞAHİN tarafından iptal edilebilir.