Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Jeremy Rifkin kimdir? Jeremy Rifkin ne iş yapıyor?

Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Jeremy Rifkin kimdir? Jeremy Rifkin ne iş yapıyor?
Jeremy Rifkin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu bugün açıklandı. Gündemde merak konusu olan Jeremy Rifkin kim olduğu araştırılıyor.

CHP lideri Kemla Kılıçdaroğlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması"nın açılışında yaptığı konuşmada, Jeremy Rifkin'den  "yeni endüstriyel dönüşüm başdanışmanım" diye bahsetti.

JEREMY RİFKİN KİMDİR?

Jeremy Rifkin, Amerikalı ekonomik ve sosyal kuramcı, yazar, konuşmacı, siyasi danışman ve aktivisttir. Bilimsel ve teknolojik değişikliklerin ekonomi, iş gücü, toplum ve çevre üzerindeki etkisi hakkında yirmi iki kitap yazmıştır. Küresel ekonomik kriz, enerji güvenliği ve iklim değişikliğinin zorluğunu ele alan uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirlik planı olan "Üçüncü Sanayi Devrimi"nin baş mimarıdır.

Jeremy Rifkin, 26 Ocak 1945 tarihinde Colarado'da dünyaya geldi. 1967'de Pennsylvania Üniversitesi'nden mezun oldu. 1968 yılında Tufts Üniversitesi'ndeki Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu'na gitti. 1973'te Rifkin , Boston Limanı'nda Boston Çay Partisi'nin 200. Yıldönümü anma töreninde petrol şirketlerine karşı kitlesel bir protesto düzenledi. Aktivistler boş petrol varillerini Boston Limanı'na boşaltırken protestoya binlerce kişi katıldı. 1977'de Ted Howard ile çevre, ekonomi ve iklim değişikliği ile ilgili hem ulusal hem de uluslararası kamu politikası konularında aktif olan Foundation on Economic Trends'i (FOET) kurdu, Rifkin, 2015 yılında Belçika'daki Hasselt Üniversitesi'nden ve Liege Üniversitesi'nden fahri doktora aldı. Jeremy Rifkin, iklim değişikliğini ele alma konusundaki çalışmaları nedeniyle Aralık 2020'de 13. Alman Sürdürülebilirlik Ödülü'nün sahibi oldu. Jeremy Rifkin  Almanya Eski Başbakanı Angela Merkel ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e endüstri ve sanayi teknolojileri danışmanlığı yaptı.