Maske yasağı geri mi geliyor? Koronavirüs vakaları artıyor! Bakan Koca bir detaya dikkat çekti

Maske yasağı geri mi geliyor? Koronavirüs vakaları artıyor! Bakan Koca bir detaya dikkat çekti
Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre koronavirüs tablosunda dikkat çeken bir artış var. Sağlık Bakanı Koca ise, kalabalıklarda maskenin önemine değindi. Bu da akıllara vakalar artarsa maske yasağının geri gelmesi öngörülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulundu. Maskenin öneminin altını çizen Koca, "Kalabalıklarda maske takılmalı" dedi. 

"ARALIK AYINDA ARTIŞ OLABİLİR"

Koronavirüs vakalarından yeniden bir artışın olabileceği konusunda vatandaşları uyaran Sağlık Bakanı Koca, "Kovid vakalarında aralıkta artış olabilir, tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor. Risk grubundaki vatandaşlar aşılarını olsun. Kalabalık ortamda kesinlikle maske takın" diye konuştu.

KALP KRİZLERİYLE KORONAVİRÜS AŞILARI ARASINDA BAĞLANTI VAR MI?

Koronavirüs aşısının kalp damar sorunlarının artışına yol açtığı iddialarına yönelik soruya da yanıt veren Bakan Koca, "Yeni bir tedirginlik oluşturmayalım. Bunun yer yer gündeme taşındığını biliyoruz. Ama elimizde bunun kalp damar sorunlarının artışına yol açtığına dair bir veri olmadığına emin olalım. Bunun için de bir tedirginlik oluşmamasına gayret edelim" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞVİK

Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ile ilgili de Koca, "Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak" açıklamasında bulundu.