YENİ NESİL TÜRSAB HAREKETİ’NİN ADAYI TAMER ÇİÇEK, TÜRSAB BAŞKANLIĞI YARIŞINDAN ÇEKİLDİ

YENİ NESİL TÜRSAB HAREKETİ’NİN ADAYI TAMER ÇİÇEK, TÜRSAB BAŞKANLIĞI YARIŞINDAN ÇEKİLDİ
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlığı’na adaylığını 2 Ağustos'ta düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi’nin adayı Tamer Çiçek, "adil olmaktan çıktığı" gerekçesiyle yarıştan çekildiğini duyurdu....

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlığı’na adaylığını 2 Ağustos'ta düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi’nin adayı Tamer Çiçek, "adil olmaktan çıktığı" gerekçesiyle yarıştan çekildiğini duyurdu.

Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi’nin adayı Tamer Çiçek, 26-28 Kasım’da yapılacak TÜRSAB seçimlerinde başkanlığa aday olmayacağını yazılı bir açıklamayla duyurdu. Adaylık yarışının adil olmaktan çıktığını iddia eden Çiçek'in açıklaması şöyle:

“SEÇİM ÖNCESİNDE 60’A YAKIN ŞEHRİ GEZDİK: Yeni TÜRSAB Hareketi lideri olarak, basın mensuplarının önünde TÜRSAB Başkan adaylığımı açıklamıştım. Türkiye turizminin en önemli saç ayaklarından biri olduğuna inandığım seyahat acenteliğinin gelecek dönemlerde de aktif olarak yer almasına yönelik olarak acilen çözülmesi gereken sorunları çözümleriyle beraber ve gelecekte acentelerimizin kazanç sağlayabileceklerine inandığım projelerimizi sizlerle paylaşmaya çalıştık. Ben ve arkadaşlarım, ülkemizin yaklaşık 60’a yakın şehrini gezip, sektör çalışanlarını dinledik.

SEÇİM ADİL OLMAKTAN ÇIKTI: Ancak çalışmalarımıza başladığımız süreden bu yana mevcut yönetimin demokratik olmayan uygulamalarından dolayı seçim adil olmaktan çıktı. Son 5 yılda kurulan 5 bin acentenin iletişim bilgilerini noter aracılığıyla resmi olarak istedik. Fakat ne bakanlık ne de TÜRSAB tarafından tarafımıza yanıt verilmedi.

SON 6 AYDA KURULAN 600'ÜN ÜZERİNDEKİ ACENTENİN BÜYÜK BÖLÜMÜ ŞAİBELİDİR: Son 6 ayda büyük bir hızla kurulan 600’ün üzerindeki acentelerin büyük bir çoğunluğu şaibelidir. 2019 yılında yapılan 24. Genel Kurul Kararı yok sayılmıştır. Seçime katılacak acentelerin konaklama ve ulaşım hakları ihlal edilmiştir. Yönetim Kurulu tarafından hileli bir karar alınmış ve kendi istedikleri acenteler dışında kimsenin gelmesine olanak sağlanmadığı gibi gelme ihtimalleri engellenmiştir.

HAZİRUN OLACAK BU LİSTELER SADECE TÜRSAB’TA MEVCUT: Mevcut TÜRSAB Başkanı kendi şirketi olan Detur’un kardeş şirketleri üzerinden 3 bin kişilik otel ve uçak rezervasyonları yapılmıştır. Hazirun olacak bu listeler ise sadece kendilerinde mevcut ve kimseyle paylaşılmamıştır. Mevcut TÜRSAB Başkanı sadece kendilerine oy vereceklerine inandıkları acenteler için rezervasyon yaptırmıştır. Bu listelerde kimlerin olduğu sır gibi saklanmaktadır.

MASRAFLARI TÜRSAB’A ÖDETECEKLER: Mevcut Başkan genel kurula gelen acentelerin masraflarını şahsen karşılıyor gibi yapıp, aldıkları karar gereği, seçim sonrasında yine tüm maliyetleri TÜRSAB’a ödeteceklerdir. Özetlemeye çalıştığım bu haksız, eşitsiz süreç, koltuk hırsının fazla olduğu, pazarlıkların havada uçuştuğu, yönetimde olabilmek için her yolun mübah olduğu bu ortamda yer almak bizler için çok zordu ve daha fazla sürdürülemezdi.

BU YARIŞTA YER ALMAMAYA KARAR VERDİK: Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi'nde yer alan arkadaşlarımla yaptığımız çeşitli istişareler sonucunda artık bu yarışta yer almamaya karar verdik. Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi'nin lideri olarak adil olmayan bu seçimden çekiliyoruz. Şimdiye kadar bizlere her türlü desteklerini esirgemeyen başta ekibim ve siz değerli meslektaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”